IMMOBILIZER ZAŁĄCZONY - Pomocy !!
-
- Bywalec
- Samochód: 3.2l V6 2003r. New York State
IMMOBILIZER ZAŁĄCZONY - Pomocy !!
Witam,
Od jakiegoś czasu, otwieram auto ręcznie przez zamek przy użyciu kluczyka, na włączonym alarmie. Gdyż kluczyk wpadł mi do wody i przestał działać.
Metoda działa do dziś. Otworzyłem auto, włożyłem do stacyjki i nie przekręciłem od razu(jak to zawsze robiłem) aby wyłączyć alarm tylko zostawiłem na minutę może, i WTEDY !! Załączył się immobilizer !! auto nie reaguje już na przekręcenie stacyjki, imobilizer włączony, alarm włączony. Nic nie idzie zrobić...
Co mogę zrobić ?? spróbować naprawić kluczyk ? (posiadam tylko jeden)
Czy da się jakos zresetować immobilizer przez VCDS'a ??
Od jakiegoś czasu, otwieram auto ręcznie przez zamek przy użyciu kluczyka, na włączonym alarmie. Gdyż kluczyk wpadł mi do wody i przestał działać.
Metoda działa do dziś. Otworzyłem auto, włożyłem do stacyjki i nie przekręciłem od razu(jak to zawsze robiłem) aby wyłączyć alarm tylko zostawiłem na minutę może, i WTEDY !! Załączył się immobilizer !! auto nie reaguje już na przekręcenie stacyjki, imobilizer włączony, alarm włączony. Nic nie idzie zrobić...
Co mogę zrobić ?? spróbować naprawić kluczyk ? (posiadam tylko jeden)
Czy da się jakos zresetować immobilizer przez VCDS'a ??
- pisula1
- Pasjonat
- Samochód: Touareg, 3.0 TDI-BKS
Ja spróbowałbym odłączyć akumulator,zamknąć zamek z kluczyka, podłączyć aku .... i sprawdzić co się dzieje.
-
- Bywalec
To może nie pomóc. Pojawił się komunikat na chwile Imobiliz. Activ. I zgasło. Trzyma w pamięci(zakodował się) że ma imobilizer włączony. Jedyna opcja to skasować to przez komputer. Albo wyłączyć alarm kluczykiem.
Jeśli komputer to jak ?!?!
A kluczyk bedę próbował wymienić baterię.
Jeśli komputer to jak ?!?!
A kluczyk bedę próbował wymienić baterię.
- pisula1
- Pasjonat
- Samochód: Touareg, 3.0 TDI-BKS
Nie dowiesz się jak nie spróbujesz.
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Transponder immobilisera i pilot radiowy jest zaklety w tym samym układzie scalonym PCF na plytce pilota .
Rozbierz pilota na czesci , wykąp w izopropanolu i umyj szczoteczką . Jesli nie zadziala to trzeba nowy zaprogramowac.
Rozbierz pilota na czesci , wykąp w izopropanolu i umyj szczoteczką . Jesli nie zadziala to trzeba nowy zaprogramowac.
Better is enemy of good.
-
- Bywalec
Super, dziękuje za odp @Vreshcor
Oczywiście spróbuję kluczyk obecny naprawić, i wyłączyć alarm z kluczyka.
Opcja 2 - Programowanie Nowego
Widziałem na RossTech, procedurę dodania. To będzie to ? I tak się da ? Na włączonym alarmie w aucie, podpiąć komputer i dodać kolejny kluczyk i wtedy po prostu wyłączyć alarm ? To byłoby za proste
Oczywiście spróbuję kluczyk obecny naprawić, i wyłączyć alarm z kluczyka.
Opcja 2 - Programowanie Nowego
Widziałem na RossTech, procedurę dodania. To będzie to ? I tak się da ? Na włączonym alarmie w aucie, podpiąć komputer i dodać kolejny kluczyk i wtedy po prostu wyłączyć alarm ? To byłoby za proste

- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Jest w tym haczyk ,a nawet kilka ...żeby dodać kluczyk trzeba mieć działający i pin do immo .
Oczywiście można to zrobić inaczej ale to już innym sprzętem .
Oczywiście można to zrobić inaczej ale to już innym sprzętem .
Better is enemy of good.
-
- Bywalec
no właśnie
więc pewnie będę "specjalistę" potrzebował aby to odblokować. Jeśli nie odratuje obecnego klucza.
Próbuje jutro odratować obecny klucz.

Próbuje jutro odratować obecny klucz.
-
- Bywalec
Bateria wymieniona. Klucz dał sygnał, alarm off.
Została blokada kierki, komputerem cyk cyk. Poszło. Odpalił.
Ale bateria znów padła w kluczyku. Więc skorzystam z rady i przeczyszczę szczoteczką kluczy + płyn.
Super, dzięki za radę. Turuś znów jeździ.
Została blokada kierki, komputerem cyk cyk. Poszło. Odpalił.
Ale bateria znów padła w kluczyku. Więc skorzystam z rady i przeczyszczę szczoteczką kluczy + płyn.
Super, dzięki za radę. Turuś znów jeździ.