Immobilizer programowanie pilota
-
- Bywalec
- Samochód: Touareg 3.0 tdi 2007r
Immobilizer programowanie pilota
Witam kolejny problem mi sie pojawil i znowu potrzebuje pomocy. Mam dwa piloty jeden niestety nie otwiera drzwi ani nie dziala immobilizer bo nie chce odpalic. Sam w sobie kluczyc pasuje do zamka i stacyjki. Chcialem juz zalatwic temat raz a porzadnie wiec pojechalem do ASO z nadzieja, ze skoro aso to zrobia od reki. Niestety nie mogli zaprogramowac klucza i uslyszalem ze moj immobilizer jest jakis dziwny bo nie ma swojego nr czy identyfikatora i nie ma opcji zaprogramowania klucza. Jedyna mozliwosc to wymiana immobilizera za ok 4 tys ale jest szansa ze jakies tam inne czujniki ktorych jest 6 tez moga byc trefne a koszt wymiany tego wszystkiego moze siegac 30tys zl. Szczegolowego wyjasnienia nie uslyszalem dlaczego niby immobilizer nie ma swojego nr czy ktos go wymienial czy jak i dlaczego w takim razie dziala drugi kluczyk. Jest ktos z Was mi w stanie powiedziec czy cos takiego jest mozliwe ze immobilizer nie ma swojego imienia jak to diagnosta powiedzial?
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Guzik się znają, to jest immo IV generacji , kluczyki można odblokować ,wyczyścić i przypisać jeszcze raz. Pewnie ktoś zmienił po drodze immo id a serwis nie potrafi zrobić dealer key pod coś czego nie ma w bazie. Sprawa jest do opanowania ale trzeba wyczytać co tam masz teraz i pod to zrobić klucze.
Better is enemy of good.
-
- Bywalec
- Samochód: Touareg 3.0 tdi 2007r
No właśnie coś takiego powiedzieli ze musiało być coś zmienione i dlatego nie da się już żadnego klucza przypisać.
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
ale można chyba zrobić klona tego działającego kluczyka, każdy dorabiacz kluczy ma takie urządzenie
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Nie można zrobić klona przy tym typie transpondera.
Better is enemy of good.