pobór prądu 2 akumulatory
- orz3ch
- Nowicjusz
- Samochód: Touareg 3.0 BKS 05`
pobór prądu 2 akumulatory
Witam,
jak w temacie- chce sprawdzic pobor pradu w moim turku na postoju. Mam 2 aku. czy odlaczajac akumulator w bagazniku i podpinajac miernik szeregowo z minusuem otrzymam dobry wynik? Czy jednak odlaczyc ten w bagazniku i sprawdzic na tym pod fotelem podlaczajac sie do niego? Czy nie ma roznicy?
jak w temacie- chce sprawdzic pobor pradu w moim turku na postoju. Mam 2 aku. czy odlaczajac akumulator w bagazniku i podpinajac miernik szeregowo z minusuem otrzymam dobry wynik? Czy jednak odlaczyc ten w bagazniku i sprawdzic na tym pod fotelem podlaczajac sie do niego? Czy nie ma roznicy?
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Ten w bagazniku jest tylko do rozruchu ,webasto i telewizji . Czuwanie jest na tym co masz pod siedzeniem i tu powinienes mierzyc .
Better is enemy of good.
- orz3ch
- Nowicjusz
ok dzieki za szybka odpowiedz . Btw mam problem z odpalaniem po nocy i szukam przyczyny. Idac innym tokiem myslenia: czy jesli jeden aku jest padniety to ten drugi "uzycza" mu pradu? czy jest jakies zabiezpieczenie? Bo jesi alternator laduje obydwa to musza chyba byc w jednym ukladzie
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Jeśli są oba naładowane to na start łączy je równolegle taki stycznik w bagażniku . Można tez wymusić podpięcie tego tylnego przez kluczyk lewo kluczyk prawo .Alternator jest na sztywno spięty z tym pod fotelem ,a drugi ma przekaźnik ładowania zarządzany przez moduł centralnej elektryki. To tak w skrócie .
Na top liście robienia twojego problemu sa :
-klamki keyless
-radio
-słabe ładowanie
-koniec akumulatora
Kolejność dowolna
ERRATA
Teraz popatrzyłem ze to nie V10 ,wiec aku w bagażniku wcale do rozruchu nie jest tylko ogrzewanie postojowe lub telewizje musisz mieć .
Ale możliwe że masz awaryjne odpalanie z kluczykiem lewo /prawo . Sprawdź.
Na top liście robienia twojego problemu sa :
-klamki keyless
-radio
-słabe ładowanie
-koniec akumulatora
Kolejność dowolna

ERRATA
Teraz popatrzyłem ze to nie V10 ,wiec aku w bagażniku wcale do rozruchu nie jest tylko ogrzewanie postojowe lub telewizje musisz mieć .
Ale możliwe że masz awaryjne odpalanie z kluczykiem lewo /prawo . Sprawdź.
Better is enemy of good.
-
- Pasjonat
- Samochód: VW Touareg I FL 3.0 TDI
Czy odpalanie po nocy objawia się długim kręceniem? Jeśli tak, spróbuj najpierw przez chwilę przytrzymać go na samym zapłonie i dopiero odpalić. U mnie tak jest, jakby nie było ciśnienia paliwa, albo się cofa, czy coś.
- orz3ch
- Nowicjusz
Sprawdzilem pobor pradu na postoju na akumulatorze pod siedzeniem i okazalo sie za jest zdecydowanie za duzy

pierwsze co mi przyszlo na mysl to radio, ktore wymianialem latem w zeszlym roku na dedykowane z androidem. Wyciagnalem bezpiecznik i oto rezultat...

Poprawione linki do zdjęć MOD

pierwsze co mi przyszlo na mysl to radio, ktore wymianialem latem w zeszlym roku na dedykowane z androidem. Wyciagnalem bezpiecznik i oto rezultat...

Poprawione linki do zdjęć MOD
-
- Samochód: Touareg I V8 4.2 MPI
Cześć.
Nie widać obrazków. Mozesz wstawić je ponownie lub opisać co na nich było.
Nie widać obrazków. Mozesz wstawić je ponownie lub opisać co na nich było.