Vw Touareg 4.2 V8 2004 rok nie pali
-
- Nowicjusz
- Samochód: Vw Touareg 4.2 V8 2004 rok
Vw Touareg 4.2 V8 2004 rok nie pali
Witam potrzebna pomoc z moim Turkiem, mianowicie auto fajnie jeździło nagle zaczęło spadać ładowanie akumulatora i zaczol gdzieś kraść prąd i rozładowywać akumulator na postoju w tempie expresowym, wyciagnolem alternator dałem do regeneracji do zaufanego kolegi i okazało się że jest z nim wszystko OK więc skończyło się tylko na wyczszczeniu alternatora, włożyłem alternator do auta no i oczywiście nic się nie stało na lepsze dalej słabe ładowanie w rejonie 13v i teraz najlepsze jechałem pewnego razu stanolem przed skrzyżowaniem i auto poprostu zgasło. Na tą chwilę jest taka sytuacja że po włączeni zapłonu zapala na chwilę i gaśnie po paru sekundach w tym samym momencie gaśnie licznik lub zaczynaja mrugać kontrolki licznika, jak prubuje znów zapalić auto oczywiście licznik jest wygaszony rozrusznik kręci ale auto nie odpala, odczekam 2 min i znów zapala na kilka sekund kontrolki licznika i tym samym na kilka sekund odpali i zaraz gaśnie i ciemność na zegarach, mam wrażenie że tak jak by coś się nagrzewalo i rozłączało kompa, dodam że w tym momencie jak gasną kontrolki nie laczy się z silnikiem komputer diagnostyczny próbowałem kts 540, i teraz pytanie macie jakies pomysły jak go podnieść spowrotem bo już zaczynam mieć go dosyć
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
do sprawdzenia masy szczególnie ta przykręcaną do podłużnicy a do diagnostyki najlepszy vcds poszukaj na forum sa linki i witaj na forum
-
- Nowicjusz
Ok dzięki za szybką odpowiedź w pn sprawdzam
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
a akumulator to ty masz sprawny?
- pisula1
- Pasjonat
- Samochód: Touareg, 3.0 TDI-BKS
@Bartek1978 sorry ,ale tego nie idzie czytać. Szanujmy się.Bartek1978 pisze: ↑23 lut 2020, 8:44Witam potrzebna pomoc z moim Turkiem, mianowicie auto fajnie jeździło nagle zaczęło spadać ładowanie akumulatora i zaczol gdzieś kraść prąd i rozładowywać akumulator na postoju w tempie expresowym, wyciagnolem alternator dałem do regeneracji do zaufanego kolegi i okazało się że jest z nim wszystko OK więc skończyło się tylko na wyczszczeniu alternatora, włożyłem alternator do auta no i oczywiście nic się nie stało na lepsze dalej słabe ładowanie w rejonie 13v i teraz najlepsze jechałem pewnego razu stanolem przed skrzyżowaniem i auto poprostu zgasło. Na tą chwilę jest taka sytuacja że po włączeni zapłonu zapala na chwilę i gaśnie po paru sekundach w tym samym momencie gaśnie licznik lub zaczynaja mrugać kontrolki licznika, jak prubuje znów zapalić auto oczywiście licznik jest wygaszony rozrusznik kręci ale auto nie odpala, odczekam 2 min i znów zapala na kilka sekund kontrolki licznika i tym samym na kilka sekund odpali i zaraz gaśnie i ciemność na zegarach, mam wrażenie że tak jak by coś się nagrzewalo i rozłączało kompa, dodam że w tym momencie jak gasną kontrolki nie laczy się z silnikiem komputer diagnostyczny próbowałem kts 540, i teraz pytanie macie jakies pomysły jak go podnieść spowrotem bo już zaczynam mieć go dosyć
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Faktycznie , przeleciałem okiem ale teraz dopiero gdy zwróciłeś uwagę widze że do 13 zgloskowca sporo brakuje.

Better is enemy of good.
-
- Nowicjusz
Akumulator nowy więc to napewno wykluczam
- Vreshcor
- Weteran
Przejrzyj połączenia wysokopradowe i połączenia przy słupku pod maská.
Better is enemy of good.
-
- Nowicjusz
Sprawdzę te połączenia. Czy ktoś wie czy na lewej przedniej podłużnicy idzie jakaś wiązka elektryczna? Prawdopodobnie kiedyś z lewej strony było jakieś zdarzenie blacharskie może coś zostało nie do końca naprawione. Miałem w tym aucie jeszcze taką sytuację że po zamknięciu auta na postoju samoczynnie zapalała się lewa lampa świateł mijania(xenon) mrygał i robił co chciał, myślę że to właśnie po lewej stronie instalacji są jakieś cuda, tylko pytanie czy tam wzdłuż lewej podłużnicy jest poprowadzona jakaś wiązka?
- Vreshcor
- Weteran
Wzdłuż podłużnicy nie ale w nadkolu tak.
Better is enemy of good.