podswietlenie zegarow
-
- Bywalec
- Samochód: Vw Touareg 3.2 VR6
podswietlenie zegarow
Witam panow i byc moze panie.Mam pytanko szukalem na forum i w sieci i nie znalazlem zadnego ifo czy mozna zrobic aby zegary podswietlaly sie w trybie skandynawskim.
- berater
- Weteran
- Samochód: Touareg 7P 3.0 TDI CRCA 2013
Na czym polega skandynawski tryb podświetlania zegarów?
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
A nie podświetlają się? To dobrze po co ma świetlówkę w dzień wypalac.
RLS zapali podświetlenie jak będzie potrzebne jeśli masz automat.
Better is enemy of good.
-
- Bywalec
- Samochód: Vw Touareg 3.2 VR6
Nie skandynawski tryb podswietlenia zegarow,tylko swiatla mijania poprostu malo latam w trasy dlugich nie uzywam ale wieczorem jezdze i moze to lenistwo aby przekrecac wlacznik.Ale nie po to zmieniamy auta aby ulatwiac life?Wystarczy ze nie mam domykania i skladania lustetek z automatu choc uwazam ze takie auto tego segmentu powinno miec wiec moze jakims prostym sposobem mozna zrobic aby zegary podswietlaly sie wraz z automatycznymi swiatlami bez czujnika zmierzchu
- Vreshcor
- Weteran
Sensor to opcja...nie wyobrażam sobie jej nie mieć.Jakies kombinacje są możliwe żeby uzyskać podświetlenie licznika ale dołożyłbym sensor ze względu na jazdę w deszczu.
Better is enemy of good.
-
- Pasjonat
- Samochód: VW Touareg I FL 3.0 TDI
Czekajcie, bo się pogubiłem. Chodzi o to, że jak jest jasno to świeci tylko wyświetlacz w zegarach, a jak jest ciemno to zapala podświetlanie zegarów, przycisków w całym aucie i lampek na nogi?
Same światła na zewnątrz świecą mi się bez przerwy, z przodu i z tyłu, jakbym miał na mijania. Nawet jak dam z Auto na 0 to się świecą, co mnie wkurza, bo na serwisie, czy zapłonie samym, nieraz nie chciał bym ich.
Same światła na zewnątrz świecą mi się bez przerwy, z przodu i z tyłu, jakbym miał na mijania. Nawet jak dam z Auto na 0 to się świecą, co mnie wkurza, bo na serwisie, czy zapłonie samym, nieraz nie chciał bym ich.
- Vreshcor
- Weteran
To wlasnie = tryb skandynawski.Celestyn pisze: ↑29 cze 2020, 17:33Czekajcie, bo się pogubiłem. Chodzi o to, że jak jest jasno to świeci tylko wyświetlacz w zegarach, a jak jest ciemno to zapala podświetlanie zegarów, przycisków w całym aucie i lampek na nogi?
Wyłączyć można w menu licznika .
Ale wygodniejsze jest ustawienie region na NAR i świeca się wyłącznie swiatla mijania.
Better is enemy of good.
-
- Pasjonat
Już kiedyś szukałem tej opcji i z tego co pamiętam to jej nie mam.
A gdzie takie cuda się zmienia? Rozumiem że VCDS, ale konkretniej?
Jak z legalnością takiej jazdy?
Gdy pokrętło jest na Auto, jest jasno to świecą same mijania coś jak DRL, a gdy stwierdzi że robi się zmierzch/tunel/las to odpala postojowe dodatkowo?
- Vreshcor
- Weteran
Vcds kodowanie bordnetza...tam się też włącza czy ma być dostępne z menu licznika jako DRL/ Day lights /tagfarlicht.
Legalne jak najbardziej, obowiązek jest tylko na mijania z przodu lub dedykowane DRL.
W tunelu zapalają się postojowe przód tył itd , oczywiście jak jest czujnik zmierzchu.
Legalne jak najbardziej, obowiązek jest tylko na mijania z przodu lub dedykowane DRL.
W tunelu zapalają się postojowe przód tył itd , oczywiście jak jest czujnik zmierzchu.
Better is enemy of good.
-
- Pasjonat
O panie, skoro środek mi się zapala i gaśnie sam, to czujnik mam. Idzie to kodowanie popsuć czy sam to znajdę i zakoduje bez problemu? Może masz jakiś link, albo szybką instrukcję?
Edit.
Dobra, udało się zakodować.
Mimo wszystko nie mogę wyłączyć drl w zegarach, zwyczajnie nie ma tej pozycji. Może mam źle zakodowane, bo region mogę zmienić w dwóch miejscach, jedno jest zaraz pod funkcja drl, a drugie z regionami na Xenon i zwykle światła (Ameryka i reszta świata). Mieszałem w obu i bez różnicy. Zostawiłem Xenon na resztę świata i region Ameryki pod funkcja drl.
Teraz świecą mi mijania a reszta załapać się i gaśnie jak zakryje czujnik.
Jak dam na 0 nie gaśnie.
Mam aktywna też opcje assistance driving light, wydaje mi się że to od czujnika, a może nie?
Jeszcze mam pytanie co robi opcja światła drogowe z assistance driving light (wyłączona) i druga światła garażowe/kinowe (też wyłączona)?
Ogólnie mam aktywne chyba wszystko co się da
Edit.
Dobra, udało się zakodować.
Mimo wszystko nie mogę wyłączyć drl w zegarach, zwyczajnie nie ma tej pozycji. Może mam źle zakodowane, bo region mogę zmienić w dwóch miejscach, jedno jest zaraz pod funkcja drl, a drugie z regionami na Xenon i zwykle światła (Ameryka i reszta świata). Mieszałem w obu i bez różnicy. Zostawiłem Xenon na resztę świata i region Ameryki pod funkcja drl.
Teraz świecą mi mijania a reszta załapać się i gaśnie jak zakryje czujnik.
Jak dam na 0 nie gaśnie.
Mam aktywna też opcje assistance driving light, wydaje mi się że to od czujnika, a może nie?
Jeszcze mam pytanie co robi opcja światła drogowe z assistance driving light (wyłączona) i druga światła garażowe/kinowe (też wyłączona)?
Ogólnie mam aktywne chyba wszystko co się da