Usunięte profile dynaudio

ODPOWIEDZ
Swiety
Bywalec
Bywalec
Samochód: Touareg II , 3.0 CVVA

Usunięte profile dynaudio

Post autor: Swiety » 09 sty 2020, 17:01

Przez przypadek, za bardzo grzebałem w VCDS, usunąłem sobie możliwość wyboru profilu dźwięku w RNS850 (mam zamotywany zestaw Dynaudio) . Problem w tym że jak próbuje wrócić do ustawień to nic to nie zmienia. Nie wiem czy nie pozostaje mi nic innego jak wgrać na nowo wszystkiego w trybie on line po vin-e auta. Macie jakieś pomysły ? Radio umarło tzw, sek w utworze lecą ale głośniki martwe :/
Ostatnio zmieniony 09 sty 2020, 19:58 przez Swiety, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cinek
Weteran
Weteran
Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda

Post autor: cinek » 09 sty 2020, 18:08

zapusc aktualizacje softu moze mu sie poprawi

Awatar użytkownika
Vreshcor
Weteran
Weteran
Answers: 1
Samochód: Touareg, 3.0TDI

Post autor: Vreshcor » 09 sty 2020, 18:22

Pokaz kodowanie radia 56 . Pewnie wyłączyłeś dźwięk .
Better is enemy of good.

Swiety
Bywalec
Bywalec
Samochód: Touareg II , 3.0 CVVA

Post autor: Swiety » 09 sty 2020, 19:57

Własnie, wszystko sie zaczęło od że chciałem mieć lepszy bass bo uważałem ze jest dość słaby. W internecie bez problemu znajdziemy procedurę wejść w radio i w czwarty bait. Problem w tym że to tyczy sie radia bez profili Dynaudio. Ja, jak to ja na wariata pozmieniałem. Teraz jest tak w Radiu jest błąd wszystkich głośników, co ciekawe jak zrobię test głośników tzw nie z pozycji radia to wszystko działa. Dla pewności podam jakie mam aktualnie kodowanie. Jeśli ktoś ma Tuarega po FL lub radio z RNS850 z dynaudio proszę o podane swojego kodowania. Jeszcze jedna sprawa błąd głośników był na radiu i po skasowaniu powraca, błędy były też na CAN ale po skasowaniu już ich nie ma. moje kodowanie na radia 010105020100000003. Nowe info, zostawiłem na 10 min auto, po powrocie i odpalaniu radio o dziwo ożyło jest dźwięk z głośników ale dalej brak profili Dynaudio. Oczywiście instalowałem na nowo soft z forum i tam gdzie tylko można było nadpisać na nowo to nadpisałem. Ale przypuszczam że to nic nie da, potrzebne jest poprawne kodowanie. Przy wgrywaniu aktualizacji pewnie system nie widzi profili dynaudio i nie zaznacza tego wyboru. Chyba że po wpisaniu poprawnego kodowania na nowo spróbować zrobić aktualizacje.

ODPOWIEDZ