Aktywny tempomat - radar
-
- Nowicjusz
- Samochód: Touareg II
Aktywny tempomat - radar
Witam
Padł mi aktywny tempomat, zakupiłem używany działający problem polega na tym że jest zakodowany czy ktoś jest zorientowany w temacie lub zna kogoś na terenie trójmiasto kto potrafi rozkodować oraz zakodować poprawnie ? Byłem w serwisie VW lecz oni po 3 dniach walki stwierdzili że nie poddają i trzeba kupić nowy za 8000zł z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam
Padł mi aktywny tempomat, zakupiłem używany działający problem polega na tym że jest zakodowany czy ktoś jest zorientowany w temacie lub zna kogoś na terenie trójmiasto kto potrafi rozkodować oraz zakodować poprawnie ? Byłem w serwisie VW lecz oni po 3 dniach walki stwierdzili że nie poddają i trzeba kupić nowy za 8000zł z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Samochód: Touareg II
Touareg II 2013 - w serwisie mówili radar ma swoje kody...kupiony prze zemnie posiada kody innego Touarega i nie mogą go rozkodować żeby wprowadzić mojego T kody.
-
- Bywalec
- Samochód: Vw Touareg 2013 3.0 TDI
Skontaktuj sie z wojciech wroblewski.raczej ogarnie ten temat.jak chcesz to moge dac numer tel.ok 100 km od Gdańska
-
- Bywalec
Zobacz jego profil na fb
-
- Pasjonat
- Samochód: Touareg `05r 3,0 TDI 226 KM automat pneumatyka
Jeśli działa tak jak w Audi A6 (kolegi), to trzeba go skalibrować na specjalnym stanowisku. Tak mi mówił.
-
- Bywalec
Ale z tego co mi wiadomo to właśnie on ma takie stanowosko
- berater
- Weteran
- Samochód: Touareg 7P 3.0 TDI CRCA 2013
Odkopię.
Czy można zaprogramować ACC, żeby działał od 0 km/h?
Czytałem gdzieś, że w skodzie trzeba w tym celu wymieniać pompę ABS.
A jakie są możliwości w Touaregu?
Czy można zaprogramować ACC, żeby działał od 0 km/h?
Czytałem gdzieś, że w skodzie trzeba w tym celu wymieniać pompę ABS.
A jakie są możliwości w Touaregu?
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
Mój normalnie dziala od zera ale wlaczyc go trzeba jak masz ponad 30 potem normalnie w korku dziala
- berater
- Weteran
- Samochód: Touareg 7P 3.0 TDI CRCA 2013
Działa, ale nie do końca tak ja bym chciał, szczególnie w warunkach miejskich, przy zadanej minimalnej odległości.
Jak włączysz powyżej 30, to w korku owszem działa, ale rusza z kopyta, starając się osiągnąć zadaną prędkość.
ACC oczywiście ściąga mu zaraz cugle, przy zadanej odległości, ale działa to zbyt dynamicznie, w sposób szarpany.
Ja bym chciał zadać mu 5 czy 10 km/h, żeby można było się delikatnie turlać w korku.
Jak włączysz powyżej 30, to w korku owszem działa, ale rusza z kopyta, starając się osiągnąć zadaną prędkość.
ACC oczywiście ściąga mu zaraz cugle, przy zadanej odległości, ale działa to zbyt dynamicznie, w sposób szarpany.
Ja bym chciał zadać mu 5 czy 10 km/h, żeby można było się delikatnie turlać w korku.
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
trza go szybciej z manetki odpalać wtedy się turla za autem poprzedzającym mi to jakoś nie robi problemu a jaki masz tryb jazdy ustawiony w acc 
i ssp na ten temat troche https://procarmanuals.com/vag-ssp-470-t ... ectronics/ nie wiedziałem ze można wydłużyć czas stania w korku bez potrzeby aktywacji z manetki:
Stop&Go function
If the vehicle travelling ahead slows down to a halt, the Touareg will brake automatically and stop behind the
vehicle. If the vehicle ahead resumes its journey within three seconds, the Touareg will follow it likewise
automatically. If the stationary period lasts longer than three seconds, the driver can activate a time window of 15
seconds by pressing the RES button in the steering column switch enabling the Touareg to follow the vehicle ahead
automatically within this period.
With the gap close function (press RES button, both vehicles stationary), the gap to the vehicle ahead can be closed
comfortably.

i ssp na ten temat troche https://procarmanuals.com/vag-ssp-470-t ... ectronics/ nie wiedziałem ze można wydłużyć czas stania w korku bez potrzeby aktywacji z manetki:
Stop&Go function
If the vehicle travelling ahead slows down to a halt, the Touareg will brake automatically and stop behind the
vehicle. If the vehicle ahead resumes its journey within three seconds, the Touareg will follow it likewise
automatically. If the stationary period lasts longer than three seconds, the driver can activate a time window of 15
seconds by pressing the RES button in the steering column switch enabling the Touareg to follow the vehicle ahead
automatically within this period.
With the gap close function (press RES button, both vehicles stationary), the gap to the vehicle ahead can be closed
comfortably.