Problem z klapą bagażnika
-
- Bywalec
- Samochód: vw touareg II 2010- 7p 3.0 V6 245km
Problem z klapą bagażnika
Witam po tygodniu stania w garażu pojawił się problem z klapą bagażnika w vw touareg 2010r 3.0 v6 tdi 7p. Mianowicie podczas jazdy słychać dźwięk odskoczenia klapy i pojawia się komunikat na liczniku że klapa jest otwarta. Po chwili klapa jest dociągnięta i niby się zamyka. W momencie kiedy klapa odskakuje to słychać jakby zamek kilka razy otwierał się i zamykał. Proszę o pomoc w okolicy mnie nie ma mechaników są tylko kucharze którzy w stodołach się douczyli wymiany sworzni bo tuleje na wahacz nabijają odwrotnie. 

- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
Moze przycisk otwierania klapy wariuje a moze zupelnie co innego bez poprawnej diagnostyki vcds to wrozenie z fusów. Jak niemasz to zakup taki kabel poszukaj na forum sa linki ... no i witaj na forum 

-
- Bywalec
Ok dziękuję. Mianowicie dziś problem już sam się rozwiązał nic się nie dzieje z klapą wszystko działa 

-
- Bywalec
Problem klapy powrócił.
mechanik stwierdził trzeba wymienić zamek. Postanowiłem rozebrać samemu klapę w celu spisania nr OEM zamka po czym odkryłem że w kości od do ciągu jest zaśniedziały pin po wyczyszczeniu problem znikł obeszlo się bez wymiany zamka.