Nie działa otwieranie/zamykanie drzwi przez KESSY.
-
- Lekko uzależniony
- Samochód: Touareg II 2012 3.0 TDI
Nie działa otwieranie/zamykanie drzwi przez KESSY.
Witam, problem jak w temacie. Nie mogę otworzyć auta wkładając dłoń za klamkę tak jak robiłem to wcześniej, ale też nie mogę go zamknąć dotykając którejś z klamek. Auto za to odpala jak tylko kluczyk znajdzie się gdzieś w środku auta, jednak po włożeniu kluczyka do stacyjki- nie odpala. Co może być przyczyną jeśli to "prawdopodobnie" nie wina baterii kluczyka? Piszę prawdopodobnie bo włożyłem dzisiaj inną przy której też nie działało, ale ta inna może również być rozładowana- jutro kupię jeszcze jedną nową. Dzisiaj też pojawił się problem przy którym po naciśnięciu na pilocie przycisku otwarcia, w aucie otworzyły się tylko drzwi z jego prawej strony.
-
- Pasjonat
- Samochód: VW Touareg I FL 3.0 TDI
Podłącz vcds, pewnie cała litania błędów będzie. Bateria to jedno, najlepiej od tego zacząć.
Z otwarciem drzwi po prawej, to coś jakbyś otworzył tylko drzwi kierowcy ale w wersji dla anglika?
Drugie kliknięcie nie otwiera reszty?
Może zgniły jakieś kable, albo zamki padają, albo moduły, albo sam kluczyk z tym że z scyzoryka zawsze powinno otworzyć i odpalić. Bez kompa ciężko.
Z otwarciem drzwi po prawej, to coś jakbyś otworzył tylko drzwi kierowcy ale w wersji dla anglika?

Może zgniły jakieś kable, albo zamki padają, albo moduły, albo sam kluczyk z tym że z scyzoryka zawsze powinno otworzyć i odpalić. Bez kompa ciężko.
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
Klamka któraś padła albo mosfet w centralce tak jak @Vreshcor pisze bez vcds ani rusz tylko jeśli wszystkie klamki nie reagują to będzie mosfet pewnikiem
trza wydlubac sterownik spod kiery i przelutowac
koszt żaden tylko trochę roboty
zacznij od skanu vcds

- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
@cinek ja nic nie pisałem
Jesli T2 to klucze i cala obsluga immo jest w BCM2.

Jesli T2 to klucze i cala obsluga immo jest w BCM2.
Better is enemy of good.
- berater
- Weteran
- Samochód: Touareg 7P 3.0 TDI CRCA 2013
Nawet jak nic nie piszesz, to czujemy Twoją obecność i domyślamy się co mógłbyś napisać.
-
- Lekko uzależniony
Byłem u majstra, po usunięciu błędów w vcds zaczęły działać wszystkie klamki oprócz tej od kierowcy i na niej wyrzuciło też błąd (nie wiem dokładnie jaki). Majster mówi że to czujnik w klamce który trzeba wymienić- albo cała klamka, mówi że sterownik jest Ok bo działa otwieranie szyb z drzwi kierowcy itd. Po powrocie autem do domu znowu wszystkie klamki przestały działać.
Ciekawostka : mieszkam na zadupiu w Bieszczadach a mój majster jest z Czech
Ciekawostka : mieszkam na zadupiu w Bieszczadach a mój majster jest z Czech
- cinek
- Weteran
ją prdle cza chyba przestać chlać

@Tomsyk niech Ci majster wyjmie tą klamkę i obejzy kabelki przy niej plusowy lubi przegnic może nie będzie trzeba jej wymieniać i jak to się uda to wisisz butelkę samogona z Bieszczadów , wyjmuje się ją bardzo prosto bez demontażu tapicerki trza tylko takim wichajstrem ją odbezpieczyc
-
- Lekko uzależniony
Ale zdejmuje się ją od zewnątrz ?
- cinek
- Weteran
Tak przez dziurkę w drzwiach pociągasz wichajstrem i odblokowujesz klamkę potem odchylasz na 90" i sama powinna się wypiąć z wtyczki a w praktyce jest różnie trza uwazac żeby wyczka nie wpadła do środka drzwi bo będzie cię czekać sporo niepotrzebnej roboty
-
- Lekko uzależniony
Majster powiedział że trzeba nową klamkę kupić która w ASO kosztuje 850 zł i jeszcze trzeba dać ją do malowania, ale obejrzałem te filmiki i sie zastanawiam czy nie można kupić samych części odpowiadających za kessy bo z youtube sie okazuje że cały wkład z klamki się wyjmuje, to po co wymieniać obudowe (klamke)... Poprawcie mnie jeśli się myle. Jutro spróbuje ją wyjąć i sam sprawdzę te kabelki..