Mokra podłoga str. pasażera
-
- Pasjonat
- Samochód: Touareg 7L6 3.2 220KM + LPG 2004 p.r.2006
Mokra podłoga str. pasażera
Witajcie,
zmieniałem dzisiaj wycieraczki na letnie.
Dotknąłem podłogi od strony pasażera i mokra.
Co jest ? Zatkane odpływy z podszybia czyżby ?
zmieniałem dzisiaj wycieraczki na letnie.
Dotknąłem podłogi od strony pasażera i mokra.
Co jest ? Zatkane odpływy z podszybia czyżby ?
- pisula1
- Pasjonat
- Samochód: Touareg, 3.0 TDI-BKS
Zatkany odpływ parownika.
http://www.touaregclub.pl/viewtopic.php?f=21&t=80
http://www.touaregclub.pl/viewtopic.php?f=21&t=80
- Krzysztof
- Weteran
- Samochód: 3.0 7P , 3.2 7L i .....
Lato już poczułeś ? Jeszcze zima wróci, śniegiem sypnie, błota narobi, mróż złapie i bedziesz zmieniał na zimowe.
-
- Pasjonat
To podmienię znowu 
Robiłem drobne porządki w aucie, stąd ta zmiana. Nowe były pod podłoga schowane.

Robiłem drobne porządki w aucie, stąd ta zmiana. Nowe były pod podłoga schowane.
- go-v10-go
- Pasjonat
- Samochód: 5.0 v10 BLE po lift.06
w moim pierwszym turku model 3.2 Pb. 2003r.też był mokry zawsze chodnik od pasażera ale przeważnie latem
-okazało się że pod schowkiem jest gumowa rurka od klimy skraplacz upaliła się częściowo od kolektora a reszta sparciała i skropliny leciały po grodzi i chodniczku pod fotel rurkę zastąpiłem miedziana i problem zniknął oczywiście w konsekwencji wiązka kabli pod fotelem była wymieniana.
-okazało się że pod schowkiem jest gumowa rurka od klimy skraplacz upaliła się częściowo od kolektora a reszta sparciała i skropliny leciały po grodzi i chodniczku pod fotel rurkę zastąpiłem miedziana i problem zniknął oczywiście w konsekwencji wiązka kabli pod fotelem była wymieniana.
- go-v10-go
- Pasjonat
otwórz maskę i po twojej lewej od pasażera jest kolektor wydechowy ciut głębiej na lewo powinna wystawać gumowa rurka może jeszcze jest ale dla pewności odchyl wykładzinę pod schowkiem i tam pod nim jest plastikowy odpływ z klimy wchodzący w tą rurkę i właśnie tam parcieje lub wytapia się.
-
- Pasjonat
Wykładzina od soboty schnie. Jest częściowo wyciągnięta. Odpływ wygląda na ok. W jego okolicy sucho.
Wygłuszenie z boku jest mokre (jakby woda z podszybia ściekała). Co ciekawe: mam też niedrożny
odpływ z dachu (właśnie prawy) Przepychałem go i dalej nie widać żeby woda ściekała koło koła prawego (z lewej widać ją).
Wygłuszenie z boku jest mokre (jakby woda z podszybia ściekała). Co ciekawe: mam też niedrożny
odpływ z dachu (właśnie prawy) Przepychałem go i dalej nie widać żeby woda ściekała koło koła prawego (z lewej widać ją).
- go-v10-go
- Pasjonat
No to problem znasz.
W pierwszej kolejności udrożnij odpływ ale możesz sprawdzić właśnie od strony pasażera na podszybiu pompę ABS/ESP tam też jest odpływ z podszybia i w wypadku zapchania koroduje głównie pompą która w konsekwencji przepuszcza i zgrzyta no i może też iść po instalacji do środka.pozdeo.
W pierwszej kolejności udrożnij odpływ ale możesz sprawdzić właśnie od strony pasażera na podszybiu pompę ABS/ESP tam też jest odpływ z podszybia i w wypadku zapchania koroduje głównie pompą która w konsekwencji przepuszcza i zgrzyta no i może też iść po instalacji do środka.pozdeo.