opony 275/45/R20
- Rafal_01
- Nowicjusz
- Samochód: Vw Touareg 3.0 V6 TDI 7P
Re: opony 275/45/R20
A ja kupuje do mojego, opony całoroczne Michelin Crossclimate SUV 255/55 r18
Wiem że całoroczne do naszych do tej pory były salba opcją (szybko sie zużywały), ale te Michelinki są na bazie opony LETNIEJ w odróżnieniu od dotychczasowych całorocznych które są na bazie opony ZIMOWEJ.
Przetestuje i dam znać jak z przyczepnością (sucha / mokra) + co najważniejsze jak ze ŚCIERALNOŚCIĄ czyli żywotnością przy sporym ciężarze Touarega.
Cena dzisiaj komplet 4 opon 255/55 r18 to 2611 pln brutto (a jeszcze kilka tyg wcześniej nie schodziły poniżej 2700. Czekam jeszcze chwilę - możne cena zejdzie jeszcze w dół.
Co w ogóle sadzicie?
Wiem że całoroczne do naszych do tej pory były salba opcją (szybko sie zużywały), ale te Michelinki są na bazie opony LETNIEJ w odróżnieniu od dotychczasowych całorocznych które są na bazie opony ZIMOWEJ.
Przetestuje i dam znać jak z przyczepnością (sucha / mokra) + co najważniejsze jak ze ŚCIERALNOŚCIĄ czyli żywotnością przy sporym ciężarze Touarega.
Cena dzisiaj komplet 4 opon 255/55 r18 to 2611 pln brutto (a jeszcze kilka tyg wcześniej nie schodziły poniżej 2700. Czekam jeszcze chwilę - możne cena zejdzie jeszcze w dół.
Co w ogóle sadzicie?
-
- Bywalec
- Samochód: TOUAREG FL V10
Polecam opony Pirelli Pzero 275/40 ZR20 106Y co prawda trochę inny profil ale bardzo podobne. Nie ząbkują ,nie huczą świetnie trzymają na suchym jak i na mokrym. Latają już któryś sezon z kolei więc sprawdzone. Na prawdę są ok.
- go-v10-go
- Pasjonat
- Samochód: 5.0 v10 BLE po lift.06
Właśnie kończą się mi Pirelli Pzero. Dlatego ta przymiarka choć proste i nie biją to 5 mm. za mało na nasze kapryśne warunki pogodowe.
Trzeba będzie rozważyć ciut większy wydatek.
Trzeba będzie rozważyć ciut większy wydatek.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2020, 6:44 przez go-v10-go, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
- Samochód: TOUAREG FL V10
To ile tyś.km. udało Ci się na nich zrobić ? Masz je od nowości czy poprzedni właściciel auta kupił?
- go-v10-go
- Pasjonat
- Samochód: 5.0 v10 BLE po lift.06
Kupiłem razem z Tuskiem takie już były.
To bardzo dobre opony mam zrobione przez ok. 2 lata 20 tyś. niewiele.w tym naprawdę długie trasy nawet Czechy z górami i bez problemu dają radę jednak wizualnie widać ząb czasu i taka decyzja.
To bardzo dobre opony mam zrobione przez ok. 2 lata 20 tyś. niewiele.w tym naprawdę długie trasy nawet Czechy z górami i bez problemu dają radę jednak wizualnie widać ząb czasu i taka decyzja.
-
- Bywalec
- Samochód: Touareg 08 3.0(240) 270KM 600NM
Napiszę troszkę o tych Yokohamach letnich co kupiłem jakiś czas temu.Zrobiłem na nich około 8tys. Zero oznak zużycia.
Jak dla mnie najlepsze opony na jakich kiedykolwiek jeździłem a było ich dość sporo.
Jazda w deszczu rewelacja.
Ostatnio przy awaryjnym hamowaniu na suchym ze 170 na autostradzie uratowały mi przód auta
Chyba drugi raz w Turku od 6 lat włączyły mi się awaryjne światła przy hamowaniu
Dodam tylko ,że kupiłem je jako nowe leżaki z 14r i drugi raz też bym je kupił.
Jak dla mnie najlepsze opony na jakich kiedykolwiek jeździłem a było ich dość sporo.
Jazda w deszczu rewelacja.
Ostatnio przy awaryjnym hamowaniu na suchym ze 170 na autostradzie uratowały mi przód auta

Chyba drugi raz w Turku od 6 lat włączyły mi się awaryjne światła przy hamowaniu

Dodam tylko ,że kupiłem je jako nowe leżaki z 14r i drugi raz też bym je kupił.
-
- Bywalec
- Samochód: VW Touareg 4.2 V8
Ja mam letnie Landasil 285/36 R22 powiem Wam że zajebiste. Kozak...