Ciegło/linka otwierania drzwi pasażera
-
- Lekko uzależniony
- Samochód: 6.0 W12 BJN
4.2 AXQ
Ciegło/linka otwierania drzwi pasażera
T1 - Nie mogę otworzyć z zewnątrz drzwi pasażera. Przerabiał ktoś temat samodzielnej naprawy? Bo mi 3 raz spadło i nie chce mi się jechać z tym do warsztatu, jeśli to duperela i da się w miarę szybko samemu ogarnąć. Do tej pory robili mi to przy okazji innych serwisów 

- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
Pociągnąć i przytrzymać klamkę -1-. Wykręcić śrubę -3- do oporu. W ten sposób poluzowana zostanie obudowa cylinderka zamka -2-. w środku będziesz miał lineczke zahaczana na ząbkach załóż ja tak żeby luzów nie miała
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Lekko uzależniony
4.2 AXQ
-
- Pasjonat
- Samochód: VW Touareg I FL 3.0 TDI
Czy to też się tyczy losowego jakby przyblokowania klamki z zewnątrz? Tak że się ciągnie i nic, i za drugim razem łapie? Mam tak w drzwiach pasażera. W sumie to moja kobieta tak ma, mi się zdarzyło z dwa razy 

- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Tak sie dzieje jak masz keyless i zepsuty czujnik w klamce . Za pierwszym odryglowuje centralny drugie pociagniecie otwiera drzwi .
Better is enemy of good.
-
- Pasjonat
Ale tak się dzieje jak auto stoi już odryglowane. Czujnik działa normalnie, podobno.
-
- Samochód: Honda CRV
Dobre informacje! dziekuję! jestem nowy, ale skorzystam z tej wiedzy! Mam podobny problem!
-
- Lekko uzależniony
4.2 AXQ
Odgrzewając kotleta - tak właśnie jest jak końcówka linki wypada z gniazda. U mnie to już kilka razy było, teraz przynajmniej wiem jak samemu ogarnąć

-
- Pasjonat
-
- Bywalec
- Samochód: TOUAREG FL V10
Czy ta ,,naprawa,, tyczy się też sytuacji kiedy nie da się otworzyć drzwi pasażera- przód -klamką od środka ???
Do niedawna było tak:
Podczas wysiadania pasażer chwyta za klamkę i tak jakby przyblokowana była ta klamka blokadą od wewnątrz.
Tak ,że się ciągnie i nic, i za drugim razem już łapało i otwierało się. Było tak w drzwiach pasażera przód.
Od dziś jest tak:
Ciągnie się za klamkę od środka i nic zero reakcji (słychać tak jak by linka chodziła ale się nie otwiera)
Czy jednak trzeba będzie ściągać boczek bo coś wyskoczyło?
Dodam jeszcze ,że od zewnątrz wszystko jest OK i problem jest w tej jednej klamce od wewnątrz.
Do niedawna było tak:
Podczas wysiadania pasażer chwyta za klamkę i tak jakby przyblokowana była ta klamka blokadą od wewnątrz.
Tak ,że się ciągnie i nic, i za drugim razem już łapało i otwierało się. Było tak w drzwiach pasażera przód.
Od dziś jest tak:
Ciągnie się za klamkę od środka i nic zero reakcji (słychać tak jak by linka chodziła ale się nie otwiera)
Czy jednak trzeba będzie ściągać boczek bo coś wyskoczyło?
Dodam jeszcze ,że od zewnątrz wszystko jest OK i problem jest w tej jednej klamce od wewnątrz.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2020, 12:47 przez vah, łącznie zmieniany 1 raz.