Zamykanie klapy bagażnika pilotem
-
- Bywalec
- Samochód: VW Touareg 3,0 TDI 240KM 2009 r.
Zamykanie klapy bagażnika pilotem
Czy ktoś może przerabiał temat zamykania klapy z pilota w Touaregu 2009r? Otwieranie działa z pilota oraz z guzika wewnątrz a zamykanie tylko poprzez przycisk na klapie. Przeglądałem moduł komfortu oraz elektryczną klapę w VCDS ale nie natknąłem się na takie opcje. A może jest jakaś sekwencja przycisków na pilocie aby zamknąć?
-
- Bywalec
- Samochód: Touareg II 3.0 RR 4.4 Autobiography
Tak samo mam w TII i jest to wytłumaczalne . Zamykać klapę możesz jedynie stojąc przy niej a nie zdalnie nie widząc kto i co można by przytrzasnąć .
Stąd tylko przez naciśnięcie przełącznika w klapie .

- Krzysztof
- Weteran
- Samochód: 3.0 7P , 3.2 7L i .....
Mogę zamknąć i otworzyć klapę bagażnika przyciskiem na kalpie, przyciskiem wewnątrz auta oraz pilotem w dowolnej kombinacji wszystko u mnie działa.Mogę otworzyć przyciskiem w aucie czy klapie a zamykac pilotem.
Nie muszę stać przy samochodzie żeby zamykać lub otwierać pilotem, pilot działa 15m dokładnie nie sprawdzałem.
Nie muszę stać przy samochodzie żeby zamykać lub otwierać pilotem, pilot działa 15m dokładnie nie sprawdzałem.
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
W moim t2 lata w obie strony moze trza przy kodowaniu podlubac
tyllko pipczy ostrzegawczo

-
- Bywalec
Może T2 ma większe możliwości kodowania. Znalazłem jakieś informacje ale dot. Audi A8 D4 więc od roku 2010 więc może sterowniki podobne z T2. Ciekawe czy w T1 ktoś to ogarnął.
-
- Bywalec
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Pomijając ekwilibrystyke otwierania i zamykania w T2
.....w pierwszej generacji siłownik jest hydrauliczny a klapą ciezka jak cholera. Myślę że dlatego nie ma zamykania z pilota żeby kogoś zdalnie nie zabić ta klapą.

Better is enemy of good.
- Krzysztof
- Weteran
- Samochód: 3.0 7P , 3.2 7L i .....
Nie chodziło mi o całkowicie zamkniętą bo to oczywiste, że się nie da, tylko że podczas domykania się klapy przyciskałem przycisk na niej i ona się zatrzymywała kolejne naciśnięcie otwierała.
Robiłem tak w celach testowych nie użytkowych. Logiczne, że nie da się otworzyć klapy naciskając przycisk na niej kiedy jest zamknięta nie to miałem na myśli

Przynajmniej cię rozbawiłem

-
- Bywalec
Hm… całe życie człowiek się uczy .. Wydawało mi się, ze z pilota klapa jest niezamykana. Wczoraj sprawdziłem jak to działa ( samochód żony , ja od 4 lat jeżdzę okazyjnie Touaregami
) i okazuje się , że przy dłuższym przytrzymaniu przycisku otwarcia klapy na pilocie ( tak z 3 sek ) klapa się zamyka zdalnie .
I jeszcze przy okazji, przycisk na klapie służy do zaprogramowania wysokości otwarcia klapy , przy przytrzymaniu przez dłużej niż 3 sek i sygnale dźwiękowym ( jakiś tam pi pip ) klapa otwiera się po tym do ustawionej zatrzymanej pozycji .

I jeszcze przy okazji, przycisk na klapie służy do zaprogramowania wysokości otwarcia klapy , przy przytrzymaniu przez dłużej niż 3 sek i sygnale dźwiękowym ( jakiś tam pi pip ) klapa otwiera się po tym do ustawionej zatrzymanej pozycji .
-
- Bywalec
Touareg T1 chyba tego nie ma, przynajmniej u mnie nie ma takiej opcji.piotrkw pisze: ↑18 mar 2020, 8:48Hm… całe życie człowiek się uczy .. Wydawało mi się, ze z pilota klapa jest niezamykana. Wczoraj sprawdziłem jak to działa ( samochód żony , ja od 4 lat jeżdzę okazyjnie Touaregami) i okazuje się , że przy dłuższym przytrzymaniu przycisku otwarcia klapy na pilocie ( tak z 3 sek ) klapa się zamyka zdalnie .