Parująca przednia szyba
-
- Bywalec
- Samochód: Touareg R5 2.5 TDI
Parująca przednia szyba
Codziennie wieczorem mam mocno zaparowaną przednią szybę . Przerabiałem już ten problem w poprzednim Audi . Pewnie tym razem jest to wina zapchanych odpływów. Moje pytanie , gdzie w Touaregu są te odpływy , ile ich jest i jak się do nich dostać ?
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Odpływ z klimy jest nad nogami pasażera . Oprócz tego jeszcze 4 odpływy z szyberdachu.
Better is enemy of good.
-
- Bywalec
-
- Bywalec
- Vreshcor
- Weteran
Szyber ma po 2 w słupki A i D.
Klima sie nie zatyka tylko woda wlewa się na podłogę przez klejenie blach zamiast na zewnątrz.
Zdejmij listwę drzwi u pasażera i podnieś wykładzinę i gąbkę. Jeśli będzie basen to masz odpowiedź.
Klima sie nie zatyka tylko woda wlewa się na podłogę przez klejenie blach zamiast na zewnątrz.
Zdejmij listwę drzwi u pasażera i podnieś wykładzinę i gąbkę. Jeśli będzie basen to masz odpowiedź.
Better is enemy of good.
-
- Bywalec
Sprawdziłem odpływy , wszystkie drożne . Wychodzi na to że powodem jest wilgoć w aucie , znalazłem źródło , z tyłu za fotelem pasażera pod nogami jest bardzo mokro . Skąd ta woda się tam znalazła ?
-
- Lekko uzależniony
- Samochód: 6.0 W12 BJN
4.2 AXQ
Z odpływów z tyłu lub klapek pod siłownikami tylnej klapy?
-
- Bywalec
- Samochód: TOUAREG FL V10
a gdzie znajdują się te tylnie odpływy żeby to sprawdzić? czy chodzi o tylne w szyber dachu? u mnie też paruje i to nie tylko przednia szyba.. Bez klimy długo nie ujadę Szczególnie w deszczowe dni. Dodam ,że filtr kabinowy świeży ,rurka od klimy sprawdzana/przepchana, dywany mam suche a szyby parują. Co jeszcze powoduje parowanie prócz wymienionych rzeczy?
- Vreshcor
- Weteran
Recz w tym że nie sprawdza się dywany tylko podłogę pod wykładziną i gąbkami .
Better is enemy of good.
- Pablosx
- Nowicjusz
- Samochód: Touareg 7P
Może nieszczelność nagrzewnicy? Nie czuć płynu chłodniczego wewnątrz?vah pisze: ↑31 paź 2020, 23:38a gdzie znajdują się te tylnie odpływy żeby to sprawdzić? czy chodzi o tylne w szyber dachu? u mnie też paruje i to nie tylko przednia szyba.. Bez klimy długo nie ujadę Szczególnie w deszczowe dni. Dodam ,że filtr kabinowy świeży ,rurka od klimy sprawdzana/przepchana, dywany mam suche a szyby parują. Co jeszcze powoduje parowanie prócz wymienionych rzeczy?