Kupiłem Touarega i mam kilka pytań
-
- Bywalec
- Samochód: VW Touareg 7L polift 3.0 V6
Kupiłem Touarega i mam kilka pytań
Cześć wszystkim.
Od tygodnia jestem właścicielem Touarega 1 po lifcie, 3.0 TDI z przebiegiem 223tys, ja już dorzuciłem ponad 1tys. Zjechał z taśmy w grudniu 2006 po czym stał we włoskim salonie do marca 2008.
Kupiłem go z kilkoma Ciasteczkować do zrobienia. Siłowniki klapy i szyby w klapie do wymiany - ogarniam temat, widziałem na forum.
Nie działa regulacja lusterek, składają się, kierunki działają, silniczki regulacji słychać, ale lusterka nie ruchliwe. Myślę nad wymianą silniczków, znalazłem na allegro
https://allegro.pl/oferta/volkswagen-to ... paign=feed
ale w opisie jest że dla przedlifta. I tu pierwsze pytanie - czy ktoś ma wiedzę, czy będą pasowały u mnie? Czy wymiana jest o strony lusterka/wkładu czy trzeba zdjąć całe lustro?
Kolejna sprawa - światła ksenony skrętne itp. działają ok, do czasu kiedy w opcjach włączę światła do jazdy dziennej. Wtedy jak jest ciemno i przełączę na włączone światła, to prawe świeci pod zderzak a lewe normalnie do przodu. Jak wyłączę światła dzienne to jest ok. Jakieś podpowiedzi?
Poza tym szykuję serwis filtrowo-olejowy wszędzie gdzie się da i dalej do przodu.
Od tygodnia jestem właścicielem Touarega 1 po lifcie, 3.0 TDI z przebiegiem 223tys, ja już dorzuciłem ponad 1tys. Zjechał z taśmy w grudniu 2006 po czym stał we włoskim salonie do marca 2008.
Kupiłem go z kilkoma Ciasteczkować do zrobienia. Siłowniki klapy i szyby w klapie do wymiany - ogarniam temat, widziałem na forum.
Nie działa regulacja lusterek, składają się, kierunki działają, silniczki regulacji słychać, ale lusterka nie ruchliwe. Myślę nad wymianą silniczków, znalazłem na allegro
https://allegro.pl/oferta/volkswagen-to ... paign=feed
ale w opisie jest że dla przedlifta. I tu pierwsze pytanie - czy ktoś ma wiedzę, czy będą pasowały u mnie? Czy wymiana jest o strony lusterka/wkładu czy trzeba zdjąć całe lustro?
Kolejna sprawa - światła ksenony skrętne itp. działają ok, do czasu kiedy w opcjach włączę światła do jazdy dziennej. Wtedy jak jest ciemno i przełączę na włączone światła, to prawe świeci pod zderzak a lewe normalnie do przodu. Jak wyłączę światła dzienne to jest ok. Jakieś podpowiedzi?
Poza tym szykuję serwis filtrowo-olejowy wszędzie gdzie się da i dalej do przodu.
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
A to napewno jest polift ? Z tego co pamiętam pierwszy raz pokazano lifta na paryskim motor show w sierpniu 2006 a regularnie był produkowany od połowy 2007 jako modelowy 08. Chyba że masz jakiś egzemplarz przedprodukcyjny albo przejściowy. Do mechanizmu dojdziesz po zdjęciu wkładu lusterka.
Better is enemy of good.
-
- Bywalec
Marka: Volkswagen
Model: Touareg
Rok modelowy: 2007
Typ handlowy: 7L6043
Kod literowy silnika: BKS
Kod literowy skrzyni biegów: JXX
Nr identyfikacyjny samochodu: WVGZZZ7LZ7D061080
Opis: Touareg V6DPF 165 TDI6at
Data produkcji: 2006-12-21
Data wydania samochodu: 2008-03-17
Model: Touareg
Rok modelowy: 2007
Typ handlowy: 7L6043
Kod literowy silnika: BKS
Kod literowy skrzyni biegów: JXX
Nr identyfikacyjny samochodu: WVGZZZ7LZ7D061080
Opis: Touareg V6DPF 165 TDI6at
Data produkcji: 2006-12-21
Data wydania samochodu: 2008-03-17
- Vreshcor
- Weteran
To masz rodzynka, ciekawe czy już nowsze zegary pod ACC i asystent a pasa.
Jest akcja wykupu VW na niektóre przedprodukcyjne modele.
Co do świateł bez komputera trudno coś doradzić, może tylko nastaw podstawowych brakuje.
https://volkswagen.7zap.com/en/rdw/toua ... 857040/#10
Mechanizm lusterka to nr 10.
Jest akcja wykupu VW na niektóre przedprodukcyjne modele.
Co do świateł bez komputera trudno coś doradzić, może tylko nastaw podstawowych brakuje.
https://volkswagen.7zap.com/en/rdw/toua ... 857040/#10
Mechanizm lusterka to nr 10.
Better is enemy of good.
-
- Bywalec
Monitor szeroki ale acc nie ma.
Dzięki za link.
Czyli mam egzemplarz kolekcjonerski...
Dzięki za link.
Czyli mam egzemplarz kolekcjonerski...

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Pasjonat
- Samochód: VW Touareg I FL 3.0 TDI
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
61080 sztuka a co jak się ma 598 sztukę t2
dadzą mi nowe t3

-
- Bywalec
Ciekawa cena tego silniczka od lusterek, 400-500 zł sztuka, nawet aliexpress poebawszy...
Naprawialne ? Dźwięki wydaje więc prąd dochodzi, zdaje się, że plastikowe zębatki powycierane.
Jak się nie da naprawić to odżałuję i wymienię bo ma działać.
Naprawialne ? Dźwięki wydaje więc prąd dochodzi, zdaje się, że plastikowe zębatki powycierane.
Jak się nie da naprawić to odżałuję i wymienię bo ma działać.
- Vreshcor
- Weteran
Coś z tym numerem kolejnym mi nie pasuje, to chyba sztuka wyprodukowana w roku.
Sam ten wkład lusterka z potencjometrami do pamięci pasuje od jakiegos taniego auta, golf czy coś takiego. Zupełnie inne numery ale pasuje bo kiedyś podmienialem..

Sam ten wkład lusterka z potencjometrami do pamięci pasuje od jakiegos taniego auta, golf czy coś takiego. Zupełnie inne numery ale pasuje bo kiedyś podmienialem..
Better is enemy of good.
-
- Bywalec
U mnie lusterko bez pamięci. Widzę też, że takie samo jak w Q7 - jeśli mowa o silniczku lusterka.