Świecące światło trzeciego stopu

ODPOWIEDZ
Depek90
Bywalec
Bywalec
Samochód: Touareg R5 2.5 TDI

Świecące światło trzeciego stopu

Post autor: Depek90 » 21 sty 2022, 16:27

Witam ..
Auto stoi bezczynnie , na zgaszonym silniku . Zauważyłem że lekko świeci się trzeci stop , w dodatku samej szyby nie mogę otworzyć . Jeszcze wczoraj nie było problemu . Gdzie leży wina ?

Bialy Oka
Bywalec
Bywalec
Samochód: VW Touareg 3.0 tdi

Post autor: Bialy Oka » 21 sty 2022, 17:52

Witam pewnie w przewodach skoro lekko świeci to jakaś mała zwara. A jeśli chodzi o szybę to dzięki Panom z tego forum udało mi się ją naprawić. Przerwany był kabel od guzika szyby którym otwierasz. Zniszczenie było za zawiasami w głąb dachu wystarczyło zdjąć osłonę z kabli na zawiasach od szyby lekko pociągnąć za każdy kabel pojedynczo i sprawa jasna taki przypadek mnie spotkał. :D A sprawdzałeś ten guziczek czy działa i jest cały?

Depek90
Bywalec
Bywalec
Samochód: Touareg R5 2.5 TDI

Post autor: Depek90 » 21 sty 2022, 19:29

Myślę wtedy że gdzieś się kable przetarły , najpierw światło a teraz ten od szyby jeśli są w jednej wiązce . Bo ruszając klapą, trzeci stop gasł . Teraz tylko dojść i znaleźć to załamanie

Bialy Oka
Bywalec
Bywalec
Samochód: VW Touareg 3.0 tdi

Post autor: Bialy Oka » 21 sty 2022, 23:14

Zgadując myślę że będzie to samo miejsce co u mnie bo ja jak otworzyłem szybę to też kilka razy zadziałała :lol: jak otworzysz szybę to zdejmij plastikową osłonę z wiązki i odwiń izolacje,pociągnij delikatnie za każdy kabel pojedynczo a myślę że problem szybko się rozwiąże. Wiązka idzie z prawej strony(od pasażera). Otwieranie szyby, światło stopu i chyba jej grzanie(kable dosyć grube) idą w jednej wiązce.

ODPOWIEDZ