cześć
czy pompka paliwa zasilająca webasto powinna "pykać"? U mnie pyka dość głośno a jak położę dłoń na tunelu obok drążka zmiany biegów to czuje wibracje. Pyka niezależnie od tego czy webasto jest włączone czy też nie. Przestaje hałasować jak silnik jest ciepły.
pzdr
pompka paliwa do webasto
-
- Lekko uzależniony
- Samochód: Touareg 4,2 AXQ
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Jak "pyka" to znaczy ze podaje paliwo i piec pracuje . Łatwo sprawdzic bo wylot spalin masz za przednim lewym kolem i w nadkolu wentylator bedzie wył jak odrzutowiec przed odlotem.
Better is enemy of good.
-
- Pasjonat
- Samochód: VW Touareg I FL 3.0 TDI
Jak masz dogrzewanie silnika to będzie pykać aż nie nagrzeje silnika, a dogrzewa z automatu, nie wiem jak tu, z reguły poniżej 16 stopni. Dlatego tak szybko robi się ciepło w aucie. Co do samej głośności, to u mnie nie jest aż tak głośno. Muszę stanąć przy drzwiach kierowcy żeby usłyszeć (na zgaszonym silniku) że dmuchawa i pompka pracują.
Zauważ że zaraz po włączeniu webasto pompka pyka jak szalona, później jak piec rozpali już zmniejsza cykl/dawkę.
Zauważ że zaraz po włączeniu webasto pompka pyka jak szalona, później jak piec rozpali już zmniejsza cykl/dawkę.
-
- Samochód: Audi A4 1,6
Powinno pykać ale niezbyt głośno. Na początku pyka głośniej a jak rozgrzeje to pyka ciszej