Touareg 3.2 V6 2004r zalana świeca podczas jazdy w ulewie

ODPOWIEDZ
Fifti
Nowicjusz
Nowicjusz
Samochód: Touareg 3.2 2004r

Touareg 3.2 V6 2004r zalana świeca podczas jazdy w ulewie

Post autor: Fifti » 14 lut 2021, 16:51

Witam od dłuższego czasu mam problem w moim Touarego A mianowicie podczas jazdy w dosyć mocnej ulewie zalewa mi się cewka wraz ze świecą wodą i zaczyna trząść samochodem czy komuś zdarzało się coś takiego? Wszystkie uszczelki pod maską są nienaruszone. 3 razy została już wymieniana cewka i świecą 1 od strony szyby tylko ją zalewa. Ja jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o silnik a mechanik sam nie ma pojęcia jaka może być tego przyna. Czy są jakieś cewki czy też świece które mają jakieś uszczelki zapobiegające wdrażaniu się do środka wody? Kolejna sprawa to uciekając płyn z chłodnicy raz 2 tyg jeżdżę nic nie ucieka A raz z dnia na dzien ubedzie 1L płynu chłodniczego. Była sprawdzona zawartość CO2 w płynie chłodniczy i nic nie wykazało żadnego błędu ktoś się spotkał z takimi objawami?

ozzie
Lekko uzależniony
Lekko uzależniony
Samochód: Tuareg 3.0 V6 TDI

Post autor: ozzie » 14 lut 2021, 18:29

Może płyn "ucieka" Ci przez nagrzewnicę. Nie parują Ci mocniej szyby, może dziwny zapach po włączeniu ogrzewania, wilgoć pod dywanikami?

Fifti
Nowicjusz
Nowicjusz
Samochód: Touareg 3.2 2004r

Post autor: Fifti » 15 lut 2021, 7:28

No właśnie nie mam żadnej z tych objaw. 15 marca oddaje samochód do serwisu żeby mi wszytsko sprawdzili ale zastanawiam się czy to ma sens jak mogą tam być również mechanicy którzy przed wyjściem usterki wymienią połowę samochodu

ODPOWIEDZ