Witam posiadam Touarega v8 4.2 2003 r na wolnych obrotach mam wrażenie że trochę nierówno pracuje jak na v8 cewki świece wtryski lpg były wymieniane oraz podczas jazdy przy zwalnianiu bez dodawaniu gazu a po ponownym dodaniu gazu nieraz szarpnie proszę o informację możliwych przyczynach
Pozdrawiam
Touareg v8 4.2 Nierówna praca silnika
-
- Samochód: Touareg v8 4.2
- berater
- Weteran
- Samochód: Touareg 7P 3.0 TDI CRCA 2013
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Pomiar kompresji na cylindrach, pewnie pojawiają się wypadania zapłonów. Instalacja gazowa strojona na drodze pod obciążeniem ?
Szarpnięcia to może być wiele przyczyn , skrzynia ,reduktor ale i sam silnik. Za dużo możliwości żeby zgadywać.
Szarpnięcia to może być wiele przyczyn , skrzynia ,reduktor ale i sam silnik. Za dużo możliwości żeby zgadywać.
Better is enemy of good.
- pisula1
- Pasjonat
- Samochód: Touareg, 3.0 TDI-BKS
@berater , kolega ćwiczy naukę czytania na bezdechu 

-
- Samochód: Touareg v8 4.2
Bezdech mam zawsze po wyjeździe od mechanika Tuaregiem , a propos tematu którego rozwinąłem , kompresja ok według mechanika , cewki nowe świece też , instalacja gazowa strojona na drodze , check engine się nie wyświetla , skrzynia biegów zmienia płynnie biegi , jeden spec od skrzyń stwierdził że to wina wypadania zapłonu a nie skrzyni , olej w skrzyni wymieniany , jeszcze obstawiam napinacze łańcucha rozrządu . przecinki dla kolegów z forum
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Jeszcze poprosimy o duże litery na początek zdania.
Takie szarpnięcie to może być niewłaściwy skład mieszanki. Wypadanie zapłonów by się odnotowywalo w ECU silnika. Szukaj diagnosty który prześledzi parametry, może masz gdzieś nieszczelność . Obserwacja lambdy wiele by powiedziała.
Takie szarpnięcie to może być niewłaściwy skład mieszanki. Wypadanie zapłonów by się odnotowywalo w ECU silnika. Szukaj diagnosty który prześledzi parametry, może masz gdzieś nieszczelność . Obserwacja lambdy wiele by powiedziała.
Better is enemy of good.