RNS 850
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Re: RNS 850
Cytując jednego gościa #bezplanu : "....i jak powiedziałem tak nie zrobiłem " .
Better is enemy of good.
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
-
- Bywalec
- Samochód: Touareg II , 3.0 CVVA
Witam
Mam problem z graniem map. Karto jest wykrywana poprawie niby wszystko instaluje zajmuje to coś kolo 5 min a nie godziny ale map nie mam nowych. Cała procedura wygląda w skrócie tak: uruchamiam auto, czekam z 2-3 min aż załaduje się cały system od radia, naciskam kombinacje klawiszy, wkładam kartę, klikam aktualizacje, pokazuje aktualizacje map, klikam dalej i pod 2 min i paru uruchomieniu i instalacji plików nic się nie mam nowych map. Po samoczynnym uruchomieniu się radia sprawdzam wersje i mapy dalej sa w starszej wersji. Przypuszczam ze problem leży w opcji wyboru które muszę zaznaczyć aby zainstalować nowe mapy ?
Mam problem z graniem map. Karto jest wykrywana poprawie niby wszystko instaluje zajmuje to coś kolo 5 min a nie godziny ale map nie mam nowych. Cała procedura wygląda w skrócie tak: uruchamiam auto, czekam z 2-3 min aż załaduje się cały system od radia, naciskam kombinacje klawiszy, wkładam kartę, klikam aktualizacje, pokazuje aktualizacje map, klikam dalej i pod 2 min i paru uruchomieniu i instalacji plików nic się nie mam nowych map. Po samoczynnym uruchomieniu się radia sprawdzam wersje i mapy dalej sa w starszej wersji. Przypuszczam ze problem leży w opcji wyboru które muszę zaznaczyć aby zainstalować nowe mapy ?
- Krzysztof
- Weteran
- Samochód: 3.0 7P , 3.2 7L i .....
Czas wgrania map to ok. 2 godziny . Jakie masz aktualne oprogramowanie w RNS ?
-
- Bywalec
- Samochód: Touareg II , 3.0 CVVA
soft mam najnowszy, tzw numer 0824. Zauważyłem że przy aktualizacji nie mam możliwości wyboru użytkowania tylko standardowa. Po dalszym odczycie danych z karty prawie wszystko jest "N/A", jest jedno ? i jedno "N" jeśli chodzi o pola wyboru.
- Krzysztof
- Weteran
Trzeba w zielonym menu zaznaczyć żeby pokazało użytkownika czyli w - swdl /user defined mode - to zaznacz i wychodzisz z zielonego. Następnie karta z mapami i przy wgrywaniu map trzeba zaznaczyć każdą pozycję podrzędną ( jest tego sporo do zaznaczenia ) zaznacz wszystkie podelementy i zacznij instalować
- Krzysztof
- Weteran
Rosyjskie forum zniknęło. Vreshcor, a jak z metainfo 6.29.1. Nie wejdą te najnowsze mapy . Konflikt wersji . Wersja jednostki centralnej 9478 . Wersja wydania 9307 9308 9411 9408 ... 

- berater
- Weteran
- Samochód: Touareg 7P 3.0 TDI CRCA 2013
Czy ktoś już przebrnął przez aktualizację map do 6.29.1?
- berater
- Weteran
- Samochód: Touareg 7P 3.0 TDI CRCA 2013
Panowie, podczas aktualizacji FW mam niejasne wrażenie, że nie miałem możliwości zaznaczenia/wyboru tego co ma być zaktualizowane. Poszczególne pozycje zaznaczyły się automatycznie, ale z tego co pamiętam nie wszystkie.
Stąd pytanie. Czy nic nie zwalę, włączając ponownie aktualizację FW do tej samej wersji?
Jeśli nie ma obawy, to drugie z tym związane. Jak zrobić, żeby podziękować automatowi, tak żebym miał wpływ na to co jest zaptaszkowane do aktualizacji?
Stąd pytanie. Czy nic nie zwalę, włączając ponownie aktualizację FW do tej samej wersji?
Jeśli nie ma obawy, to drugie z tym związane. Jak zrobić, żeby podziękować automatowi, tak żebym miał wpływ na to co jest zaptaszkowane do aktualizacji?
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Gdy wszystko zawiedzie ,przeczytaj instrukcjęberater pisze: ↑31 gru 2019, 17:51Panowie, podczas aktualizacji FW mam niejasne wrażenie, że nie miałem możliwości zaznaczenia/wyboru tego co ma być zaktualizowane. Poszczególne pozycje zaznaczyły się automatycznie, ale z tego co pamiętam nie wszystkie.

Better is enemy of good.