ACC i front assist raz działa a raz nie
- berater
- Weteran
- Samochód: Touareg 7P 3.0 TDI CRCA 2013
Re: ACC i front assist raz działa a raz nie
Odkurzyłbyś ten łupież.
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
To kokainen 

-
- Bywalec
- Samochód: VW Touareg 2011r. 7P 3.0 tdi 240km
Panowie, domiemam że problemem mógł być DPF.
Miałem trasę kraków - rzeszów, ponad tydzień temu i po ok. 50km jak zaczął działać ACC tak działa do tej pory.
Czy to możliwe?
Miałem trasę kraków - rzeszów, ponad tydzień temu i po ok. 50km jak zaczął działać ACC tak działa do tej pory.
Czy to możliwe?
- cinek
- Weteran
jak nie było żadnych błędów dpf to z jakiej parafii
bardziej bym tu winił pogodę ... mokro
sucho jakaś zwara sie robi 

-
- Bywalec
Właśnie że miałem DPF zapchany, co stwierdzili w ASO volkswagena podczas wykonywania kalibracji radarów, ale auto zachowywało się normalnie, nie wchodziło mimo to w tryb awaryjny, to ich bardzo dziwiło wtedy.
A teraz po pokonaniu takiej trasy ACC działa bez przerw.
I zastanawiam się teraz czy nie usunać tego dpfa- fizycznie i podjechać na wgranie nowego softu.
A teraz po pokonaniu takiej trasy ACC działa bez przerw.
I zastanawiam się teraz czy nie usunać tego dpfa- fizycznie i podjechać na wgranie nowego softu.
- cinek
- Weteran
Za usuwanie dpf jest paragraf
a za zatajenie przy sprzedaży drugi 

-
- Bywalec
- Samochód: Touareg 7P 4,2 Tdi CKDA
Jeżeli miałbyś zapchany DPF i nie stworzyłbyś warunków podczas jazdy do jego samoczynnego wypalenia, to zaczęłaby najpierw świeci w sposób ciągły kontrolka filtra cząstek, a następnie jeżeli ten filtr by nie został oczyszczony za pomocą wypalenia zaczęłaby migać kontrolka świecy żarowej, i wtedy tylko wypalanie serwisowe przy pomocy testera. Jeżeli wszystko masz w porządku z silnikiem i jego osprzętem to problemów z DPF-em nie powinno być, chyba że samochód pokonuje bardzo krótkie odcinki drogowe i ni ma możliwości samoczynnego wypalenia, natomiast jeżeli jest jakiś problem to proponuję usunąć tą usterkę i niech wszystko dalej działa jak fabryka wyprodukowała.
Jaki masz przebieg, jeżeli powyżej 300 tyś km, to może w parametrach jest duża zawartość popiołu i wtedy trza wymontować dać do solidnego czyszczenia, zakodować do sterownika informację o wymianie i dalej cieszyć się jazdą, podczas eksploatacyjnego wypalania wypalasz tylko sadzę natomiast popiół można usunąć tylko za pomocą chemicznego czyszczenia, dlatego ważne jest stosowanie olejówsilnikowych nisko popiołowych
Jaki masz przebieg, jeżeli powyżej 300 tyś km, to może w parametrach jest duża zawartość popiołu i wtedy trza wymontować dać do solidnego czyszczenia, zakodować do sterownika informację o wymianie i dalej cieszyć się jazdą, podczas eksploatacyjnego wypalania wypalasz tylko sadzę natomiast popiół można usunąć tylko za pomocą chemicznego czyszczenia, dlatego ważne jest stosowanie olejówsilnikowych nisko popiołowych
- cinek
- Weteran
-
- Bywalec
Witam,
panowie problem z ACC powrócił ;(, był spokój kilka miesięcy, teraz jest w trybie pasywnym ( podświetlony na szaro ) i jak włączam tempomat to nie reaguje wogule, wcześniej jak był uszkodzony radar to miałem kumounikat że jest nieaktywny i świecił na żółto.
błędy jakie zczytałem:
C110B49 Adaptive cruise control sensor - no signal - Passive/Sporadic
U111300 Function ilumination due to received malfunction value - Active/Static
U140B00 Emergency managment active - Passive/Sporadic
03276 Checking software managment
i kilka Unknow error code: 3175, 786, 628.
Macie jakies pomysły,
Z góry wielkie dzięki.
panowie problem z ACC powrócił ;(, był spokój kilka miesięcy, teraz jest w trybie pasywnym ( podświetlony na szaro ) i jak włączam tempomat to nie reaguje wogule, wcześniej jak był uszkodzony radar to miałem kumounikat że jest nieaktywny i świecił na żółto.
błędy jakie zczytałem:
C110B49 Adaptive cruise control sensor - no signal - Passive/Sporadic
U111300 Function ilumination due to received malfunction value - Active/Static
U140B00 Emergency managment active - Passive/Sporadic
03276 Checking software managment
i kilka Unknow error code: 3175, 786, 628.
Macie jakies pomysły,
Z góry wielkie dzięki.
- cinek
- Weteran
jak brak sygnału to logiczne ze albo zdupczony albo kabelki i to wystarczy żeby acc wyłączyć do czasu skasowania błędów , powinieneś dać pełen skan z vcds jest mnóstwo opisów na jołdupie jak to zrobić
a wy se tu jakieś cyferki podajecie i myślicie ze będziemy sprawdzać co one znaczą