Touareg T2 - rozładowany aku, jak otworzyć auto?
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
Re: Touareg T2 - rozładowany aku, jak otworzyć auto?
Lampka dziala po włączeniu świateł w drugą stronę niewiem nie ryzykowałbym
juz lepiej poszukać sposobu zeby dostac się do alternatora i tam spróbować

- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Było już , zdejmuje sie lewe nadkole i jest dostep do linki zamka maski . Potem zewnętrzne zasilanie na kolki i auto sie otwiera .
Better is enemy of good.
-
- Bywalec
- Samochód: VW Touareg 7P 3.0 TDI
BMW G30 540xi
Koledzy
udało mi się otworzyć maskę, podłączyć prostownik.
Niestety na prostowniku prąd ładowania spadł do zero A, czyli niby aku naładowany.
Diody w aucie mrygają, po włożeniu i przekręceniu kluczem awaryjnym, zaczynają migać przez pewien czas kierunkowskazy - jakby uruchomił się alarm, ale bez wycia.
Niestety drzwi się nie otwierają.
1. Wymienione baterie w pilocie jednym i drugim.
2. po przekręceniu kluczyka awaryjnego słychać, że zamek próbuje drgnąć,
3. z pilota kompletna cisza.
Powoli brak pomysłów
udało mi się otworzyć maskę, podłączyć prostownik.
Niestety na prostowniku prąd ładowania spadł do zero A, czyli niby aku naładowany.
Diody w aucie mrygają, po włożeniu i przekręceniu kluczem awaryjnym, zaczynają migać przez pewien czas kierunkowskazy - jakby uruchomił się alarm, ale bez wycia.
Niestety drzwi się nie otwierają.
1. Wymienione baterie w pilocie jednym i drugim.
2. po przekręceniu kluczyka awaryjnego słychać, że zamek próbuje drgnąć,
3. z pilota kompletna cisza.
Powoli brak pomysłów
- Krzysztof
- Weteran
- Samochód: 3.0 7P , 3.2 7L i .....
A może Ci przymarzł. Potraktuj go suszarką a następnie jakimś penetratorem. Nie mam na razie czasu żeby sprawdzić awaryjne otwieranie drzwi tym grotem ale jak przy sobocie się ogarnę to dam znać czy u mnie poszło. To jest niemożliwością żeby nie można było otworzyć drzwi z kluczyka w przypadku braku zasilania z aku. bądź baterii w pilocie.
Spróbuj jednocześnie z przekręcaniem kluczyka w zamku wciskać otwieranie z pilota.
Spróbuj jednocześnie z przekręcaniem kluczyka w zamku wciskać otwieranie z pilota.
Ostatnio zmieniony 03 gru 2020, 9:37 przez Krzysztof, łącznie zmieniany 3 razy.
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
Coś się zawiesiło
kiedys już jeden mial taki sam problem skończyło się wybiciem szyby, prawdopodobnie moduł komfortu się zawiesil
niewiem czy coś pomoże ale rozlaczylbym na chwile plusowe kable przy kolku do odpalania jak to nic nie da powypinalbym po kolei wszystkie przekazniki i bezpieczniki co są w podszybiu

- Vreshcor
- Weteran
Było grane ...kessy się powiesiło . Trzeba pozbawic go zasilania rozładowując akumulator do 0V a potem naładować .
Rozpiać z zewnatrz sie nie da bo zasilanie modulu idzie ze skrzynki SC (pasazer ) a skrzynka zasilana z pod fotela bezpiecznikiem SD3.
Rozpiać z zewnatrz sie nie da bo zasilanie modulu idzie ze skrzynki SC (pasazer ) a skrzynka zasilana z pod fotela bezpiecznikiem SD3.
Better is enemy of good.
-
- Bywalec
- Samochód: VW Touareg 7P 3.0 TDI
BMW G30 540xi

Naładowałem aku, użyłem co najmniej 2 ladowarek full wypas, pomyślałem, że być może któraś nie działa.
Auto mam od nowości. kupowałem w grudniu 2012, gdzie modny był patent na bankowóz. w związku z tym mam alarm nieoryginalny, lecz dokładany do nowego auta przez firmę autoryzowaną.
Może to jest problem????
Na ładowarce pokazuje, że naładowała i prąd ładowania spadł z 13A do 0A.
nie mam w aucie otwierania bezkluczykowego, tzw. kessy.
Drugi pomysł - mam pełny assisance pojazdu.
Teoretycznie wołam, przyjeżdżają i zabierają do serwisu. ale jeśli nie otworzymy auta i nie przełączymy z P na N, czy to nie będzie dla mechanika problem???? jak go wciągnąć na lawetę.
Jestem już z lekka zrezygnowany, będę wdzięczny za odpowiedzi.
- Krzysztof
- Weteran
- Samochód: 3.0 7P , 3.2 7L i .....
Są specjalne rolki/wózki pod koła . Jak laweciarz posiada komplet to wciągnie bez problemu .
https://www.otwieraniezamkow24.pl/awary ... eranie-vw/ Co prawda nie Twoje strony ale może podpowiedzą.
https://www.otwieraniezamkow24.pl/awary ... eranie-vw/ Co prawda nie Twoje strony ale może podpowiedzą.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- pisula1
- Pasjonat
- Samochód: Touareg, 3.0 TDI-BKS
Jak otworzyłeś maskę , podłącz drugi akumulator grubymi przewodami pod kołki, może to coś da?
- Vreshcor
- Weteran
Pomimo że nie masz funkcji bezkluczykowego dostępu i odpalania to moduł jest ...w T2 fizycznie scalony z BCM2.WL73 pisze: ↑03 gru 2020, 18:20
Naładowałem aku, użyłem co najmniej 2 ladowarek full wypas, pomyślałem, że być może któraś nie działa.
Auto mam od nowości. kupowałem w grudniu 2012, gdzie modny był patent na bankowóz. w związku z tym mam alarm nieoryginalny, lecz dokładany do nowego auta przez firmę autoryzowaną.
Może to jest problem????
Na ładowarce pokazuje, że naładowała i prąd ładowania spadł z 13A do 0A.
nie mam w aucie otwierania bezkluczykowego, tzw. kessy.
Drugi pomysł - mam pełny assisance pojazdu.
Teoretycznie wołam, przyjeżdżają i zabierają do serwisu. ale jeśli nie otworzymy auta i nie przełączymy z P na N, czy to nie będzie dla mechanika problem???? jak go wciągnąć na lawetę.
Jestem już z lekka zrezygnowany, będę wdzięczny za odpowiedzi.
Były na forum przypadki że auta nie można było otworzyć albo zgasić. Odpięcie baterii leczyło ta chorobę.
W twoim przypadku można by próbować szyby otworzyć przez przytrzymanie kluczyka skoro jakaś reakcja na kluczyk jest. A jak nie to poduszka i drutem otworzyć. Zależy jak bardzo auto się upośledzilo.
Better is enemy of good.