Touareg T2 - rozładowany aku, jak otworzyć auto?

Awatar użytkownika
cinek
Weteran
Weteran
Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda

Re: Touareg T2 - rozładowany aku, jak otworzyć auto?

Post autor: cinek » 02 gru 2020, 0:02

Lampka dziala po włączeniu świateł w drugą stronę niewiem nie ryzykowałbym :roll: juz lepiej poszukać sposobu zeby dostac się do alternatora i tam spróbować

Awatar użytkownika
Vreshcor
Weteran
Weteran
Answers: 1
Samochód: Touareg, 3.0TDI

Post autor: Vreshcor » 02 gru 2020, 10:40

Było już , zdejmuje sie lewe nadkole i jest dostep do linki zamka maski . Potem zewnętrzne zasilanie na kolki i auto sie otwiera .
Better is enemy of good.

WL73
Bywalec
Bywalec
Samochód: VW Touareg 7P 3.0 TDI
BMW G30 540xi

Post autor: WL73 » 03 gru 2020, 9:23

Koledzy
udało mi się otworzyć maskę, podłączyć prostownik.
Niestety na prostowniku prąd ładowania spadł do zero A, czyli niby aku naładowany.
Diody w aucie mrygają, po włożeniu i przekręceniu kluczem awaryjnym, zaczynają migać przez pewien czas kierunkowskazy - jakby uruchomił się alarm, ale bez wycia.
Niestety drzwi się nie otwierają.
1. Wymienione baterie w pilocie jednym i drugim.
2. po przekręceniu kluczyka awaryjnego słychać, że zamek próbuje drgnąć,
3. z pilota kompletna cisza.

Powoli brak pomysłów

Awatar użytkownika
Krzysztof
Weteran
Weteran
Samochód: 3.0 7P , 3.2 7L i .....

Post autor: Krzysztof » 03 gru 2020, 9:30

A może Ci przymarzł. Potraktuj go suszarką a następnie jakimś penetratorem. Nie mam na razie czasu żeby sprawdzić awaryjne otwieranie drzwi tym grotem ale jak przy sobocie się ogarnę to dam znać czy u mnie poszło. To jest niemożliwością żeby nie można było otworzyć drzwi z kluczyka w przypadku braku zasilania z aku. bądź baterii w pilocie.

Spróbuj jednocześnie z przekręcaniem kluczyka w zamku wciskać otwieranie z pilota.
Ostatnio zmieniony 03 gru 2020, 9:37 przez Krzysztof, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
cinek
Weteran
Weteran
Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda

Post autor: cinek » 03 gru 2020, 9:32

Coś się zawiesiło :? kiedys już jeden mial taki sam problem skończyło się wybiciem szyby, prawdopodobnie moduł komfortu się zawiesil :roll: niewiem czy coś pomoże ale rozlaczylbym na chwile plusowe kable przy kolku do odpalania jak to nic nie da powypinalbym po kolei wszystkie przekazniki i bezpieczniki co są w podszybiu

Awatar użytkownika
Vreshcor
Weteran
Weteran

Post autor: Vreshcor » 03 gru 2020, 9:40

Było grane ...kessy się powiesiło . Trzeba pozbawic go zasilania rozładowując akumulator do 0V a potem naładować .
Rozpiać z zewnatrz sie nie da bo zasilanie modulu idzie ze skrzynki SC (pasazer ) a skrzynka zasilana z pod fotela bezpiecznikiem SD3.
Better is enemy of good.

WL73
Bywalec
Bywalec
Samochód: VW Touareg 7P 3.0 TDI
BMW G30 540xi

Post autor: WL73 » 03 gru 2020, 18:20

;)
Naładowałem aku, użyłem co najmniej 2 ladowarek full wypas, pomyślałem, że być może któraś nie działa.
Auto mam od nowości. kupowałem w grudniu 2012, gdzie modny był patent na bankowóz. w związku z tym mam alarm nieoryginalny, lecz dokładany do nowego auta przez firmę autoryzowaną.
Może to jest problem????
Na ładowarce pokazuje, że naładowała i prąd ładowania spadł z 13A do 0A.
nie mam w aucie otwierania bezkluczykowego, tzw. kessy.

Drugi pomysł - mam pełny assisance pojazdu.
Teoretycznie wołam, przyjeżdżają i zabierają do serwisu. ale jeśli nie otworzymy auta i nie przełączymy z P na N, czy to nie będzie dla mechanika problem???? jak go wciągnąć na lawetę.
Jestem już z lekka zrezygnowany, będę wdzięczny za odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Krzysztof
Weteran
Weteran
Samochód: 3.0 7P , 3.2 7L i .....

Post autor: Krzysztof » 03 gru 2020, 19:21

Są specjalne rolki/wózki pod koła . Jak laweciarz posiada komplet to wciągnie bez problemu .
https://www.otwieraniezamkow24.pl/awary ... eranie-vw/ Co prawda nie Twoje strony ale może podpowiedzą.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pisula1
Pasjonat
Pasjonat
Samochód: Touareg, 3.0 TDI-BKS

Post autor: pisula1 » 03 gru 2020, 21:47

Jak otworzyłeś maskę , podłącz drugi akumulator grubymi przewodami pod kołki, może to coś da?

Awatar użytkownika
Vreshcor
Weteran
Weteran

Post autor: Vreshcor » 04 gru 2020, 0:17

WL73 pisze:
03 gru 2020, 18:20
;)
Naładowałem aku, użyłem co najmniej 2 ladowarek full wypas, pomyślałem, że być może któraś nie działa.
Auto mam od nowości. kupowałem w grudniu 2012, gdzie modny był patent na bankowóz. w związku z tym mam alarm nieoryginalny, lecz dokładany do nowego auta przez firmę autoryzowaną.
Może to jest problem????
Na ładowarce pokazuje, że naładowała i prąd ładowania spadł z 13A do 0A.
nie mam w aucie otwierania bezkluczykowego, tzw. kessy.

Drugi pomysł - mam pełny assisance pojazdu.
Teoretycznie wołam, przyjeżdżają i zabierają do serwisu. ale jeśli nie otworzymy auta i nie przełączymy z P na N, czy to nie będzie dla mechanika problem???? jak go wciągnąć na lawetę.
Jestem już z lekka zrezygnowany, będę wdzięczny za odpowiedzi.
Pomimo że nie masz funkcji bezkluczykowego dostępu i odpalania to moduł jest ...w T2 fizycznie scalony z BCM2.
Były na forum przypadki że auta nie można było otworzyć albo zgasić. Odpięcie baterii leczyło ta chorobę.
W twoim przypadku można by próbować szyby otworzyć przez przytrzymanie kluczyka skoro jakaś reakcja na kluczyk jest. A jak nie to poduszka i drutem otworzyć. Zależy jak bardzo auto się upośledzilo.
Better is enemy of good.

ODPOWIEDZ