Obniżone drzwi kierowcy
- berater
- Weteran
- Samochód: Touareg 7P 3.0 TDI CRCA 2013
Obniżone drzwi kierowcy
Jak w tytule. Obciągnęły się drzwi kierowcy o ok. 1-2 mm, na tyle że zaczynają lekko obcierać o próg.
Czy jest metoda samodzielnej regulacji, czy dać od razu blacharzowi do ustawienia?
Czy jest metoda samodzielnej regulacji, czy dać od razu blacharzowi do ustawienia?
-
- Pasjonat
- Samochód: Touareg `05r 3,0 TDI 226 KM automat pneumatyka
Ja spróbowałbym włożyć podkładkę pod dolny zawias.
- Krzysztof
- Weteran
- Samochód: 3.0 7P , 3.2 7L i .....
Poluzuj delikatnie śrubę górnego zawiasu tą wkręconą w nadwozie . Spróbuj przesunąć przy domkniętych drzwiach w kierunku przodu i dokręć .
- berater
- Weteran
Dla jasności. One się nie przekosiły.
Wydaje mi się, że poszły w dół na całej długości, bo ślad obcierki na progu nie jest punktowo, tylko na większej długości.
Wydaje mi się, że poszły w dół na całej długości, bo ślad obcierki na progu nie jest punktowo, tylko na większej długości.
- Krzysztof
- Weteran
- Samochód: 3.0 7P , 3.2 7L i .....
W takim przypadku to próbował bym oba zawiasy podnieść poluzowując tylko śruby wkręcone w nadwozie . To jedynie moja sugestia , nie robiłem tego w T2
-
- Pasjonat
- Samochód: Touareg `05r 3,0 TDI 226 KM automat pneumatyka
Wg. mnie (praktyka) opada jednak zawsze od strony zamka. Wystarczy o max. 1 mm podeprzeć dolny. To łatwe.
- berater
- Weteran
Przyjrzę się temu za dnia.
- berater
- Weteran
@Żeglarz miał rację. Jednak opuściły się tylko po stronie zamka. Wspomniane przeze mnie obcierki na progu, są nie od drzwi tylko od buciorów 
Musze gdzieś podjechać na ustawienie.

Musze gdzieś podjechać na ustawienie.
- berater
- Weteran
Podjechałem do ASO.
Sympatyczny (o dziwo) pracownik stacji wziął kluczyki, wjechał do hali i nim zdążyłem ochłonąć z wrażenia, zwrócił mi samochód z ustawionymi wszystkimi 4 drzwiami.
Ponoć wystarczyło dokręcić fabryczne śruby, które poluzowały się przez te 6 lat normalnej eksploatacji.
Zapytałem ile jestem winien. Tu ponownie szok. Cytuję "Nic i życzę szerokiej drogi".
Sympatyczny (o dziwo) pracownik stacji wziął kluczyki, wjechał do hali i nim zdążyłem ochłonąć z wrażenia, zwrócił mi samochód z ustawionymi wszystkimi 4 drzwiami.
Ponoć wystarczyło dokręcić fabryczne śruby, które poluzowały się przez te 6 lat normalnej eksploatacji.
Zapytałem ile jestem winien. Tu ponownie szok. Cytuję "Nic i życzę szerokiej drogi".
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
W wigilię nawet pracownik ASO potrafi zagadać ludzkim głosem
.
Better is enemy of good.