Dynaudio Szum w głośnikach po otwarciu drzwi
-
- Bywalec
- Samochód: TOUAREG FL V10
Dynaudio Szum w głośnikach po otwarciu drzwi
Witam mam pytanie do posiadaczy systemów Dynaudio w T1 polift. Czy powinien występować szum w głośnikach po otwarciu auta przy wyłączonym radiu? Tzn. przychodzę do auta otwieram z pilota ,otwieram drzwi i słyszę szum/szmer wydobywający się z głośników. System Dynaudio navi RNS 510 fabrycznie montowany.
-
- Pasjonat
- Samochód: VW Touareg I FL 3.0 TDI
To chyba normalne, też tak mam.
- berater
- Weteran
- Samochód: Touareg 7P 3.0 TDI CRCA 2013
-
- Pasjonat
- Samochód: VW Touareg I FL 3.0 TDI
A u mnie jeszcze jest tak że ten cichy szum milknie po jakimś czasie jak nic nie robię chyba że znowu otworzę drzwi. Jak już włączy się radio to szum też ustaje. Wydaje mi się że to wzmacniacz jest odpalany, a szum się wydobywa bo nie ma żadnego sygnału na wejsciu.
- berater
- Weteran
- Samochód: Touareg 7P 3.0 TDI CRCA 2013
Dynaudio w T2.
1. Plusy dodatnie - brak powyższych efektów.
2. Plusy ujemne - ponoć, tak pisał kiedyś @Vreshcor, w T1 grało leppiej.
1. Plusy dodatnie - brak powyższych efektów.
2. Plusy ujemne - ponoć, tak pisał kiedyś @Vreshcor, w T1 grało leppiej.
-
- Bywalec
Dokładnie tak samo jest u mnie czyli wygląda na to ,że tak ma być. Też mam wrażenie jak by wzmacniacz był załączony i odpowiadał za ten szum.Celestyn pisze: ↑27 mar 2020, 23:51A u mnie jeszcze jest tak że ten cichy szum milknie po jakimś czasie jak nic nie robię chyba że znowu otworzę drzwi. Jak już włączy się radio to szum też ustaje. Wydaje mi się że to wzmacniacz jest odpalany, a szum się wydobywa bo nie ma żadnego sygnału na wejsciu.
A czy możliwe jest ,że to jest powodem rozładowania aku pod siedzeniem? Od wczoraj ładowałem dwa aku Jeden z bagażnika ten rozruchowy to AGM od nowości w aucie ale sprawny trzyma wartości drugi z pod siedzenia Banner zwykły (nowy roczny). Dziś rano oba w pełni naładowane i sprawdzone zamontowałem w aucie. Zrobiłem trasę 250 km (kilka odpaleń i słuchanie muzyki itp) po powrocie ten pod siedzeniem miał ledwo 12V napięcia a prąd rozruchowy spadł z 850A na 700A. Obserwowałem w trasie wskazówkę od ładowania i ciągle była w połowie (tak między 12 a 16) Czy ten system dynaudio może tak obciążać aku ,że alternator nie nadąża z ładowaniem?
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Alternator 190 A ma nadazac, ale mozesz miec cos niesprawne . Zmierz napięcie ladowania jakimś miernikiem,ten wskaznik w zegarach nie jest wiarygodny.
Better is enemy of good.
-
- Bywalec
Zmierzyć napięcie ładowania na wolnych obrotach czy podczas jazdy? Pod obciążeniem czy z wyłączonymi odbiornikami? Czy wszystko po trochu

-
- Bywalec
i czy wystarczy podpiąć miernik pod maskę do tych wystających bolców czy lepiej na aku pod siedzeniem?
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Na wolnych obrotach w trzech punktach.Wyjcie alternatora, kołki i pod fotelem. Włacz do tego wszystko co sie da na prad to bedzie widac spadek napięcia im dalej od alternatora. Masa do silnika a potem do karoserii.
Okablowanie sniedzieje na zakuciach i czasem spadki sa bardzo duze. dotyczy to tez tej masy silnik/ podluznica.
Okablowanie sniedzieje na zakuciach i czasem spadki sa bardzo duze. dotyczy to tez tej masy silnik/ podluznica.
Better is enemy of good.