Problem z odpalaniem rano 2.5 tdi R5 2005 BAC
-
- Lekko uzależniony
- Samochód: VW Touareg R5 2.5tdi
Problem z odpalaniem rano 2.5 tdi R5 2005 BAC
I znow ja. Panowie po kilku dniach ujezdzania mojego autka od wczoraj pojawil sie problem z odpaleniem rano. Wszystko kreci jak zloto ale nie moze załapać dopiero przy drugiej dluzszej probie zaczyna lapac po mniej wiecej 7-10 sekundach. Macie moze jakies sugestie? Juz nawet po krótkiej jezdzie problem znika az do nastepnego poranka.
- Krzysztof
- Weteran
- Samochód: 3.0 7P , 3.2 7L i .....
Wymienić filtr paliwa, sprawdzić czy paliwo się nie cofa.Seba1986 pisze: ↑13 maja 2020, 23:00I znow ja. Panowie po kilku dniach ujezdzania mojego autka od wczoraj pojawil sie problem z odpaleniem rano. Wszystko kreci jak zloto ale nie moze załapać dopiero przy drugiej dluzszej probie zaczyna lapac po mniej wiecej 7-10 sekundach. Macie moze jakies sugestie? Juz nawet po krótkiej jezdzie problem znika az do nastepnego poranka.
Nie jeździć na rezerwie, zaprzestać jeździć rankiem

-
- Lekko uzależniony
A jak sprawdzic czy paliwo sie nie cofa?Krzysztof pisze: ↑14 maja 2020, 7:17Wymienić filtr paliwa, sprawdzić czy paliwo się nie cofa.Seba1986 pisze: ↑13 maja 2020, 23:00I znow ja. Panowie po kilku dniach ujezdzania mojego autka od wczoraj pojawil sie problem z odpaleniem rano. Wszystko kreci jak zloto ale nie moze załapać dopiero przy drugiej dluzszej probie zaczyna lapac po mniej wiecej 7-10 sekundach. Macie moze jakies sugestie? Juz nawet po krótkiej jezdzie problem znika az do nastepnego poranka.
Nie jeździć na rezerwie, zaprzestać jeździć rankiem.
-
- Pasjonat
- Samochód: VW Touareg I FL 3.0 TDI
Też mnie to ciekawi jak sprawdzić czy nie ma cofki, ewentualnie jak temu zapobiec, bo wydaje mi się że też mnie to dotyczy.
-
- Lekko uzależniony
Zauwazylem od dwoch dni z rana przy pierwszym odpaleniu ze jesli po wlaczeniu zaplonu rusze dwa trzy razy pedalem gazu to oeaktyczbie odpala od kopa. Czy moze to byc objawem cofajacego sie paliwa?
- berater
- Weteran
- Samochód: Touareg 7P 3.0 TDI CRCA 2013
Może tak być. Jak włączysz zapłon, odczekasz nie tylko na zgaśnięcie kontrolki świec żarowych, ale również na naciskanie pedału, to w tym czasie pompa podaje i być może uzupełnia to co się cofnęło. Tu raczej nie chodzi o pedał gazu, a dłuższy czas do uruchomienia rozrusznika. Tak sobie to wykombinowałem.
-
- Lekko uzależniony
Probowalem juz dwa trzy razy wlaczac i wylaczac zaplon ale to nic nie dawalo bo krecil i krecil. A tu po wcisnieciu kilkakrotnie pedalu na wlaczonym zaplonie odpala. Moze ktos zba odpowiedz na pytanie czy po zaplonie zmiana polozenia gazu powoduje pompowanie paliwa?
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Wykombinuj sobie przezroczysty wezyk pomiedzy filtrem a pompą tandemową i bedziesz wiedział czy pojawia sie tam powietrze .
Better is enemy of good.
-
- Lekko uzależniony
Panowie jak ogarnac to cofajace sie paliwo. Slysze rano jak pompa w baku mieli powietrze z dieslem po wlaczeniu zaplonu. Od czego zaczac?
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
Zatankuj paliwo