opony
-
- Bywalec
- Samochód: Touareg 7P0 3.0 TDI
Oglądałem jakiegoś amerykańskiego magika od Touaregów i twierdził że mają większy apetyt na opony jak na paliwo, generalnie należy celować w resztę parametrów typu głośność czy prowadzenie bo i tak nie przetrwają wiele więcej( nie dotyczy trzymających pod kocem)
- Krzysztof
- Weteran
- Samochód: 3.0 7P , 3.2 7L i .....
"mają większy apetyt na opony jak na paliwo," to prawda, letnie tylko 2 sezony.
- Krzysztof
- Weteran
A jakie to są dla ciebie "warunki typowo polskie" ?Celestyn pisze: ↑21 lip 2020, 16:17Dodam moje 3 grosze. Co prawda to T1, ale po wszelkich kalkulacjach i z czystego lenistwa, pierwszy raz założyłem wielosezonowe. Nie żałuję. Jeśli ktoś robi <15k rocznie to bez zastanowienia polecam. Jeśli ktoś sporo jeździ zimą, gdzie faktycznie sypie śnieg, to tak średnio bym powiedział. Na warunki typowo polskie, gorąco polecam wielosezonowe. Jedna uwaga, patrzeć na głośność, bo skusiłem się lepszym odprowadzaniem wody ale głośniejszymi o 2-3db i jest to już odczuwalna różnica na minus. Założone mam Pirelli Scorpion Verde All Season 255/50R19. Szukałem z bieżnikiem bardziej letnim niż zimowym.
Licznik oszukuje o standardowe ~5km/h.
Zapraszam w Bieszczady jak posypie. Sprawdzicie swoje wielosezonowe opony . ( Bieszczady nie mylić z Sanokiem

-
- Pasjonat
- Samochód: VW Touareg I FL 3.0 TDI
Takie które nie leżę w paśmie gór, przecież cała polska nie ma typowych zim, a drogi są odśnieżane

- Krzysztof
- Weteran
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
Ze swojej strony dodam ze kupilem auto z Pirelli Scorpion Verde All Season i na blocie posniegowym zachowywal sie bez zarzutow potem latem tez sie nim niezle jezdzilo ale zlecialy dość szybko