Niespodzianki w wyposażeniu
- Krzysztof
- Weteran
- Samochód: 3.0 7P , 3.2 7L i .....
Re: Niespodzianki w wyposażeniu
Tak identyczny.
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Nawet lepiej bo to chodzi w pasmie 868Mhz gdzie max moc nadajnika moze byc 25mW w porownaniu do 1mW w pasmie 433MHz (piloty centralnego zamka).
Z instrukcji do telestarta T91 :
Cechy pilota T91:
- zasięg do 1000 metrów
- proste sterowanie za pomocą przycisków włącz / wyłącz
- informacja zwrotna za pomocą lampki sygnalizacyjnej potwierdzająca pracę Webasto
- funkcja grzania / wentylacji
- mały, poręczny, bezpieczny i niezawodny
Better is enemy of good.
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
tak mi sie wydawalo ze do 1km ale nie bylem pewny a jako ciekawostka to w przypadku zgubienia mozna sobie dokupic uzywke i dopisac do auta za pomoca vcds
- berater
- Weteran
- Samochód: Touareg 7P 3.0 TDI CRCA 2013
Ja mam taki kluczyk, chociaż wiem, że nie mnie pytasz
.
Zaciekawiła mnie opcja schłodzenia. Do tej pory sądziłem, że ogrzewanie postojowe, jak sama nazwa wskazuje, tylko grzeje.

Zaciekawiła mnie opcja schłodzenia. Do tej pory sądziłem, że ogrzewanie postojowe, jak sama nazwa wskazuje, tylko grzeje.
- Vreshcor
- Weteran
Można zmienić tryb i włączyć przewietrzanie.
Better is enemy of good.
- Krzysztof
- Weteran
Zdecydowanie grzeje , ale i też ochłodzi . Ponieważ grzanie vebasto jest ustawionena 18 stopni przynajmniej u mnie i nie wiem czy można zmienić np na 20 ale z pewnością tak . Sprawdziłem, gdy auto stało w słońcu i było nagrzane do ponad 50 stopni włączyłem webasto i po 10 minutach temperatura wewnątrz zdecydowanie spadła .
- Krzysztof
- Weteran
Po otwarciu haka i podłączeniu wtyczki z przyczepki, klapa bagażnika nie otwiera się elektrycznie tylko trzeba ręcznie a jak wiadomo lekka nie jest. Ze względu na bezpieczeństwo ?! Ok ! Dla mnie to nieco dziwaczne zabezpieczenie ponieważ czy przy otwieraniu lub zamykaniu jak napotka niewielki opór to i tak się zatrzymuje . Jak usunąć takie zabezpieczenie? Chcę żeby otwieranie /zamykanie było cały czas elektryczne bez względu na to czy jest podpięta przyczepka .
- Vreshcor
- Weteran
A gdybyś tam miał rowery i klapa w nie przyp....ła to serce by nie bolało?
Cos wątpie ze oficjalnie jest metoda żeby to odblokować.

Better is enemy of good.
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
to chyba bardziej chodzi o to żeby nie zniszczyć przyczepy lub klapy gdy przez przypadek wciśnie ci się guzik na pilocie lub na drzwiach mi to nie przeszkadza wyciągam wtyczkę i ładuję bagażnik 
o widze kolega @Vreshcor mnie uprzedzil

o widze kolega @Vreshcor mnie uprzedzil

- Krzysztof
- Weteran
A jak nie masz przyczepy czy bagażnika, podjedziesz blisko, przez przypadek wciśniesz przycisk i rowery się przewrócą .
Siła jest tak niewielka ,że nie sposób uszkodzić klapy czy przedmiotów które będa stały na drodze otwarcia/zamknięcia. Zresztą jak pewnie zauważyliście w swoich autach i tak klapa się zatrzymuje . Póki co też wyciągam wtyczke ale jak już jadę po dzieciaki do szkoły i mam przyczepę to muszę wysiąść wyjąć wtyczkę lub nie i wrzucić plecaki do bagażnika. Dziecko nie jest samo w stanie unieść klapy .
Albo w deszczu - wyjmij wtyczke, otwórz klapę , zamknij i włóż wyczkę .
Zaraz powiecie ,że nie codziennie jeżdżę z rowerami czy przyczepą .
Siła jest tak niewielka ,że nie sposób uszkodzić klapy czy przedmiotów które będa stały na drodze otwarcia/zamknięcia. Zresztą jak pewnie zauważyliście w swoich autach i tak klapa się zatrzymuje . Póki co też wyciągam wtyczke ale jak już jadę po dzieciaki do szkoły i mam przyczepę to muszę wysiąść wyjąć wtyczkę lub nie i wrzucić plecaki do bagażnika. Dziecko nie jest samo w stanie unieść klapy .
Albo w deszczu - wyjmij wtyczke, otwórz klapę , zamknij i włóż wyczkę .
Zaraz powiecie ,że nie codziennie jeżdżę z rowerami czy przyczepą .