RNS 850

Awatar użytkownika
Krzysztof
Weteran
Weteran
Answers: 1
Samochód: 3.0 7P , 3.2 7L i .....

Re: RNS 850

Post autor: Krzysztof » 23 wrz 2019, 10:57

cinek pisze:
23 wrz 2019, 10:54
Chodzi ci o blutoota? czy muze na bt :?:
Chciałbym odtwarzać muzykę z telefonu . Próbowałem też w zielonym menu włączyć .

--------
Ostatnio zmieniony 22 paź 2019, 20:11 przez Krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cinek
Weteran
Weteran
Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda

Post autor: cinek » 23 wrz 2019, 11:03

a w normalnym menu patrzyles ? masz zaznaczone zeby odtwarzal audio?

Awatar użytkownika
Krzysztof
Weteran
Weteran

Post autor: Krzysztof » 23 wrz 2019, 11:28

cinek pisze:
23 wrz 2019, 11:03
a w normalnym menu patrzyles ? masz zaznaczone zeby odtwarzal audio?
Oczywiście. Jak napisałem , nie można zaptaszkować i jak w zielonym menu zaznaczam żeby A2DP było on, też nic nie daje.

Awatar użytkownika
cinek
Weteran
Weteran

Post autor: cinek » 23 wrz 2019, 11:37

a telefon obsluguje ta funkcje? w zielonym za duzo nie kombinuj a jesli cos zmieniasz to zrob sobie zdjecie jak masz fabrycznie aktywne bt to powinno to dzialac tez.
W instrukcji masz :
Making telephone calls during music playback via “Bluetooth audio”
All telephone functions are available during music playback via “Bluetooth audio”. During a telephone
call or when other functions are CARried out via Bluetooth, e.g. device search, the music playback is
stopped.
Pairing a Bluetooth-enabled audio device
If you want to pair a Bluetooth-enabled audio device, for example an MP3 player, with the telephone
control in addition to your cell phone, please observe the following:
􀁸 Pair the Bluetooth-enabled audio device with the telephone control.
􀁸 To reconnect, deactivate the Bluetooth audio (A2DP) function in the Bluetooth settings
menu .
􀁸 Connect a cell phone .
􀁸 Activate Bluetooth audio (A2DP) .
􀁸 Connect audio device via A2DP .
􀁸 If necessary, change settings for A2DP on the cell phone

Awatar użytkownika
Krzysztof
Weteran
Weteran

Post autor: Krzysztof » 23 wrz 2019, 11:49

cinek pisze:
23 wrz 2019, 11:37
a telefon obsluguje ta funkcje? w zielonym za duzo nie kombinuj a jesli cos zmieniasz to zrob sobie zdjecie jak masz fabrycznie aktywne bt to powinno to dzialac tez.
W instrukcji masz :
Making telephone calls during music playback via “Bluetooth audio”
All telephone functions are available during music playback via “Bluetooth audio”. During a telephone
call or when other functions are CARried out via Bluetooth, e.g. device search, the music playback is
stopped.
Pairing a Bluetooth-enabled audio device
If you want to pair a Bluetooth-enabled audio device, for example an MP3 player, with the telephone
control in addition to your cell phone, please observe the following:
􀁸 Pair the Bluetooth-enabled audio device with the telephone control.
􀁸 To reconnect, deactivate the Bluetooth audio (A2DP) function in the Bluetooth settings
menu .
􀁸 Connect a cell phone .
􀁸 Activate Bluetooth audio (A2DP) .
􀁸 Connect audio device via A2DP .
􀁸 If necessary, change settings for A2DP on the cell phone
Telefon obsługuje, korzystam z rozmów telefonicznych . BT nie jest fabryczne bo życzyli sobie za to dodatkowo prawie 4000 zł więc kupiłem aktywator i BT aktywowałem sam za 150 zł . Trochę jestem zdziwiony że nie można odtworzyć plików muzycznych z telefonu bo kiedy do mnie dzwoni żona czy któreś z dzieci jak jadę autem to w głośnikach auta leci przypisany w telefonie utwór dzwoniącego a muzyki z telefonu nie odtwoarza .W passacie b8 bez problemu , kiedy tylko wsiadam od razu jest połączony z plikami muzycznymi mojego telefonu .

Awatar użytkownika
cinek
Weteran
Weteran

Post autor: cinek » 23 wrz 2019, 12:28

o ile mi dobrze wiadomo to zaden aktywator nie jest potrzebny trza tylko pogmerac w ustawieniach sprawdz na poczatek w zielonym :
3a. przejdź do podmenu Diagnose => Settings i w sekcji „AMI / AUX” wybierz taką samą wartość jak wcześniej, ale z dodatkiem „AMI BT” (wcześniej nie ma AMI BT).
Ustaw również parametr "Tel settings misc (See Diag spec) na 3
Jeśli masz android, najprawdopodobniej natywny dzwonek w sieci RNS nie zostanie przesłany do głośników, więc w przypadku oprogramowania układowego do 145, w tym w kroku 3 parametr "Tel settings misc (See Diag spec)" ustawiony na 7 i po ponownym uruchomieniu w menu Ustawienia => Telefon będzie mógł wybrać dzwonek spośród dostępnych w RNSk.
lub, jeżeli oprogramowanie układowe to wersje 5xx lub informacje z klauzuli 3a nie są odpowiednie
3b. przejdź do sekcji Diagnose => Settings,, w podmenu ami_aux aktywuj pierwsze dwa elementy. W podmenu Tel_settings HFP activation: zaznacz pole, BT activation:: zaznacz pole, następne trzy elementy są puste, BT default visibility:: [on] 2/3
W sekcji Bluetooth => A2DP Activation zaznacz pole.
4. Uruchom ponownie RNS. Naciśnij Telefon, Nav i środkowe pokrętło
edit
jesli niema ikony telefonu to:
odpalasz vcds. Moduł 5F => 10 - Adaptacja => Kanał 17, ustaw wartość na „1”, naciśnij Test, a następnie Zapisz.
W rezultacie przycisk Telefon zadziała, a podmenu „Telefon” pojawi się w menu SETUP. Teraz włącz bluetooth w telefonie. Nie zapomnij pozwolić mu znaleźć się na innych urządzeniach, a na telefonie kliknij RNS i wyszukaj, aby znaleźć swój telefon i połączyć się.

Awatar użytkownika
Vreshcor
Weteran
Weteran
Samochód: Touareg, 3.0TDI

Post autor: Vreshcor » 23 wrz 2019, 13:01

Krzysztof pisze:
23 wrz 2019, 11:49
Telefon obsługuje, korzystam z rozmów telefonicznych . BT nie jest fabryczne bo życzyli sobie za to dodatkowo prawie 4000 zł więc kupiłem aktywator i BT aktywowałem sam za 150 zł . Trochę jestem zdziwiony że nie można odtworzyć plików muzycznych z telefonu bo kiedy do mnie dzwoni żona ....
Rozmowy to HFP a przesyłanie muzyki A2DP , czyli inny profil BT i zeby dzialalo to musza byc wynegocjowane z obu stron podczas parowania .
Better is enemy of good.

Awatar użytkownika
Krzysztof
Weteran
Weteran

Post autor: Krzysztof » 23 wrz 2019, 17:57

Dziękuję kolego "cinek " wszystko zadziałało według Twojej instrukcji . Czy odblokowanie TV jest też możliwe z zielonego menu ?

Awatar użytkownika
cinek
Weteran
Weteran

Post autor: cinek » 23 wrz 2019, 18:06

chodzi o ogladanie tv podczas jazdy?

Awatar użytkownika
Krzysztof
Weteran
Weteran