Niepokojące rzężkolenie
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Re: Niepokojące rzężkolenie
Na odległość to możemy sobie gdybać. Pasek pompy się wymienia po prostu żeby nie bylo zaskoczenia jak się nagle zerwie.
Ale co w konkretnym przypadku to trzeba stwierdzić na miejscu.
Natomiast wyrwać i rozpolowic silnik żeby się okazało że ślizgi i łańcuchy dobre to trochę dużo roboty i bez wstępnych oględzin bym tego nie zaczynał.
Ale co w konkretnym przypadku to trzeba stwierdzić na miejscu.
Natomiast wyrwać i rozpolowic silnik żeby się okazało że ślizgi i łańcuchy dobre to trochę dużo roboty i bez wstępnych oględzin bym tego nie zaczynał.
Better is enemy of good.
- mypear
- Bywalec
- Samochód: Vw Touareg 4.2 TDI, 11r
Sory że tyle zeszło ale nie miałem za bardzo czasu, ale jest jakiś postęp obsłuchałem razem z mechanikiem stetoskopem cały silnik i ten dziwny dźwięk wydaje tak jakby kolektor wydechowy dokładnie w tym miejscu w którym zaznaczyłem czym dalej w strony ściany grodziowej tym dźwięk słabszy. Może wam coś to mów, nie ma tam jakiś klap ?
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
ale co zaznaczyles?
- mypear
- Bywalec
Sory zdjęcie się nie załadowało, wroce do chaty to wrzucę raz jeszcze
- mypear
- Bywalec
Sory że tek długo mi zeszło ale zabalowałem delikatnie 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- cinek
- Weteran
jakieś rzeźniki dobierały się do przelewów a pod kolektorem masz odpowietrzenie wtrysku ale wtedy słychać byłoby charakterystyczne cykanie jakby uciekała komprecha albo turbinę i obstawiam ze to drugie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- mypear
- Bywalec
Do przelewów dobierał się wspaniały serwis w Pile który nie polecam zdecydowanie. To takiego dźwięku jak uciekająca kompresja to nie ma, właśnie jeden z mechaników który go obsłuchiwał mówił że to może być już luz na turbinie. A powiedz mi jedną rzecz czy w kolektorze wydechowym nie ma jakiś klap ? bo ten dźwięk właśnie cichnie jak idzie się w stronę ściany grodziowej czyli w stronę turba. Teraz jeszcze jedno pytanie to jeżeli byłaby to turbina to robić jedną czy lepiej od razu 2 ?
- cinek
- Weteran
do turbin chyba trza motor rwać wiec co za tym idzie wypada wymienić wszystko co może się w najbliższym czasie odezwać czyli turbiny rozrząd uszczelniacze i porządny przegląd skrzyni bo jej samej tez nie zdemontujesz
klap w wydechu żadnych niema tylko na ssacym,
dziwne ze przy tym przebiegu już taka awaria u mnie 280 i motor chodzi aksamitnie odpukac 

- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Z wydechu to mozna uslyszec zgiety zawor , nie wpadło tam co komu do silnika ?
Better is enemy of good.
- mypear
- Bywalec
Raczej nic nie wpadło bo to sie juz objawiało od dłuższego czasu a nic nie było grzebane. No nic będzie trzeba pos,ukazuje jakiego konkretnego mechanika zacisnąć zęby i zrobić bo w końcu coś się rozsypie i dopiero będzie ała