Witam. Mam taki problem z autkiem mianowicie.
Gdy było chłodniej bo póki co teraz nie zauważyłem po dopaleniu auta kopcił z pod spodu pod silnikiem i to dosyć dosyć. Nie miałem jak za bardzo sprawdzić skąd to może lecieć, jak się schyliłem nie za bardzo można było zlokalizować. Dzisiaj gdy odpaliłem auto okazało się że ubyło w zbiorniczku płynu chłodniczego który był na dnie, gdzie wcześniej nie było sygnału że go ubyło. Płyn uzupełniłem i zaznaczam że nie było znaków oleju. Po odkręceniu korka od oleju zaczął kopić jak z komina, na korku czy w silniku nie było widać płynu ani piany jakiegoś kożucha syfu czy innych podobnych rzeczy. Co może się dziać?
vw tuareg 4,2 V8 340 km 800Nm rok 2010
Dymi z pod silnika i z wlewu oleju
-
- Nowicjusz
- Samochód: VW TOUAREG 4.2 V8 TDI
-
- Pasjonat
- Samochód: Touareg `05r 3,0 TDI 226 KM automat pneumatyka
Na pewno nie webasto ?
-
- Nowicjusz
- Samochód: VW TOUAREG 4.2 V8 TDI
Nie no webasto wiem skąd leci a w tym czasie nie było włączane. Niepokoi mnie też to dymienie z wlewu
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Za mało informacji nawet dla wrózki .
Jedz to pokazać mechanikowi , dym dla ciebie to mogą być normalne opary ze skrzyni korbowej albo i dziura w tłoku .Aby to ocenić trzeba mieć doświadczenie co jest normalne a co nie i czym ten "dym " śmierdzi .
Jedz to pokazać mechanikowi , dym dla ciebie to mogą być normalne opary ze skrzyni korbowej albo i dziura w tłoku .Aby to ocenić trzeba mieć doświadczenie co jest normalne a co nie i czym ten "dym " śmierdzi .
Better is enemy of good.
- cinek
- Weteran
- Samochód: T-rex 4.2 tdi ckda
Nagraj filma i daj na forum jak temp silnika? Jaki przebieg ,pompa wody była wymieniana?