nie dzialajace wycieraczki
-
- Nowicjusz
- Samochód: Touareg 3.0
nie dzialajace wycieraczki
Witam wszystkich panowie mam problem z mechanizmem wycieraczek przod zakupiłem używany silniczek sprawny o tych samych nrjakie miałem tylko mam problem tego typu ze po zlozeniu calosci wycieraczki ida tylko w jedna strone tzn w dol i za cholerę nie chca isc w druga strone kombinuje na wszystkie strony i nic nie pomaga czy wiecie co steruje zmiana obrotow tego silniczka czy jest gdzies jakiś przekaźnik albo jakies inne urządzenie które tym steruje proszę o pomoc dzięki i pozdrawiam 

- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Silnik jest ze sterownikiem, wszystkim steruje procesor. Żeby wycieraczki działały musi być zamknięta maska i zakodowany sterownik.
Better is enemy of good.
-
- Nowicjusz
- Samochód: Touareg 3.0
Może wszystko się zgadza co kolega napisał lecz to nie dalo rezultatu silnik po podlaczeniu kreci tylko w jedna strone pare obrotow i stop już nie wraca niczego nie kodowałem maska otwarta przypadkowo odkryłem co jest problemem mianowicie problemem jest odpowiednie obrucenie trzpienia od silniczka jest tylko jedno miejce w którym silnik zaskakuje i kreci na przemian w dwie strony jak to miejce przeskoczy to znowu mamy problem i to wszystko dzięki za pomoc i pozdrawiam