Bi-led zamiast bi-xenon T1 lift
-
- Bywalec
- Samochód: TOUAREG FL V10
Bi-led zamiast bi-xenon T1 lift
Czy ktoś przerabiał bi-xenony w T1 lift na bi-ledy i może napisać czy warto? Zamierzam oddać do regeneracji lampy bi-xenon skrętne i zastanawiam się czy warto zmienić też soczewki czy jednak lepiej zostawić jak oryginał. W grę wchodzi jeszcze wymiana soczewki na Evox-R lub Hella G5.
- berater
- Weteran
- Samochód: Touareg 7P 3.0 TDI CRCA 2013
O kłopoty się prosisz.
-
- Pasjonat
- Samochód: VW Touareg I FL 3.0 TDI
Pomijając kwestie prawne, ruscy robili to na potęgę i różnie z wytrzymałością tego było. Moduły potrafiły po 5 miejscach padać. Światło może i lepsze, ale moim zdaniem, nie miało to aż takiego efektu wow po podliczeniu kosztów operacji.
-
- Lekko uzależniony
- Samochód: 6.0 W12 BJN
4.2 AXQ
Tak, przerabiałem, u mnie efekt taki, że szczęka opada, wreszcie zrobiło się jasno
koszt to ok 1700 PLN, niestety nie da się przerobić biksenon skrętny. Zwykły bez problemu.
-
- Pasjonat
- Samochód: Touareg `05r 3,0 TDI 226 KM automat pneumatyka
Wyjaśnijcie mi (nie znam się) na czym to polega ? Wymiana żarników na LEDy, czy też odbłyśników ?
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Polega na wyjęciu całego projektora Xenon i włożeniu całego zespołu LED ,czyli soczewka ,odnlysnik ,źródło światła itd.. zazwyczaj potrzebna rzeźba lampy bo soczewki są większe ,a jeszcze trzeba dorobić jakiś adapter żeby zachować regulację wysokości.
Better is enemy of good.
-
- Lekko uzależniony
- Samochód: 6.0 W12 BJN
4.2 AXQ
W zwykłym biksenon wielkiej rzeźby nie ma, Ronan 3" wchodzi bez problemu
kłopoty się zaczynają przy biksenon skrętny, bo wtedy rezygnacja że skrętnego + komunikat błędu, więc raczej nie warto