Touareg 4.2 v8 informacja o niskim ciśnieniu oleju
-
- Nowicjusz
- Samochód: Touareg 4.2 v8
Touareg 4.2 v8 informacja o niskim ciśnieniu oleju
Witam wszystkich. Jestem nowy na forum i szukam informacji na temat niskiego ciśnienia oleju. Problem pojawia się tylko na rozgrzanym silniku. Czujnik ciśnienia oleju, olej i filtr wymieniony. Żadnych niepokojących dźwięków z dołu silnika i z góry nie słychać. Cisnienie było sprawdzane i im bardziej rozgrzewa się olej tym cisnienie robi się nizsze i tylko podczas wkrecania go na obroty. Jak sie silnik zgasi i odpali jeszcze raz to przez jakis czas jest spokuj i znowu to samo sie dzieje. Bardzo prosze o pomoc moze ktos z Was sie spotkal z takim problemem.
Pozdrawiam
Adam
Pozdrawiam
Adam
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Było sprawdzane ,tzn ile wyszlo i przy jakich obrotach ?
Generalnie wyzsze obroty to i cisnienie rosnie bo wydajnosc pompy sie poprawia .
Pewnie pompa do rozebrania ,przy okazji sprawdzenie panewek .
Napinacze nie characza przy odpalaniu ? Przez nie tez moze gubic cisnienie.
Better is enemy of good.
-
- Nowicjusz
Przy odpaleniu nie charcza ale jak się silnik rozgrzeje to przy delikatnym dodawaniu gazu słychać jakby napinacz na lewej głowicy. Ale to tylko chwilowy dźwięk i za każdym razem w okolicach 1000-1200 obrotow. Cisnienie na zimnym silniku było ok 4.5bara im bardziej silnik się nagrzewa to cisnienie spadało. A jak był już tak dosyć mocno nagrzany to podczas dodawania gazu cisnienie chwilowo rosło po czym od razu spadało prawie do zera
- Vreshcor
- Weteran
Moze syf zatyka smok....miska do sciagniecia.
Better is enemy of good.
-
- Nowicjusz
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Winnym okazał się napinacz łańcucha oraz główny powód to zakochany smok.
Pozdrawiam
Winnym okazał się napinacz łańcucha oraz główny powód to zakochany smok.
Pozdrawiam
- pisula1
- Pasjonat
- Samochód: Touareg, 3.0 TDI-BKS
- Vreshcor
- Weteran
Smoki vs ludzie 1:0
Niedawno zdejmowałem miskę w jakimś silniku ,wcześniej się końcówka bagnetu połamała i spadła do miski...pomyślałem spadnie na dno i będzie grzecznie leżeć.
Po zdjęciu miski okazało się , że dokładnie wszystkie kawałeczki siedzą w smoku przylepione do siatki .
Niedawno zdejmowałem miskę w jakimś silniku ,wcześniej się końcówka bagnetu połamała i spadła do miski...pomyślałem spadnie na dno i będzie grzecznie leżeć.
Po zdjęciu miski okazało się , że dokładnie wszystkie kawałeczki siedzą w smoku przylepione do siatki .
Better is enemy of good.